23948sdkhjf

Aarsleff og Grontmij vinder kontrakter på Niels Bohr Bygningen

Grontmij skal stå for byggeledelsen og Aarsleff skal opføre råhuset til Niels Bohr Bygningen på Nørre Campus i København.
Aarsleff skal etablere og drive byggepladsen, udføre byggegruben og opføre råhuset med et samlet bruttoareal på knap 52.000 kvadratmeter. Kontrakten har en samlet værdi af 375 mio. kr.

Byggeriet skal opføres som to bygningsafsnit på hver side af Jagtvej med delvis kælder og op til cirka 24 meter over terræn. De to bygningsafsnit forbindes med en Skywalk i tredje sals højde hen over Jagtvej og en lukket tunnelforbindelse under Jagtvej. Bygningerne skal rumme undervisnings- og forskningsfaciliteter for fysiske, kemiske, datalogiske, naturfagsdidaktiske og matematiske institutter på Københavns Universitet.

Komplekst byggeri
Samtidig har Grontmij vundet byggeledelsen af projektet.

- Niels Bohr Byggeriet er et fantastisk spændende projekt. Det er et af de mest markante universitetsbyggerier i Danmark p.t., og det er en stor ære at være med til at styre og lede et byggeri med de mest komplicerede og topmoderne rammer for forskning, formidling og uddannelse af tusindvis af studerende. Det kan næste ikke blive større, siger Lars Hagstrøm, afdelingschef for projekt og byggeledelse i Grontmij.

Byggeriet er komplekst af flere årsager. Det er en omfattende opgave med blandt andet at sikre magnetafskærmning, og at byggematerialerne, som anvendes, ikke har negativ indvirkning på det meget fine udstyr, som typisk forefindes et sted med mange laboratorier.

Byggeriet begynder til august og forventes afsluttet i januar 2017. Grontmij forventer, at 10-15 ingeniører vil være beskæftiget med Niels Bohr Bygningen over de næste to år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157