23948sdkhjf

DI Byg: Udlandet skal trække vækst

Den samlede byggematerialebranche har mistet eksportomsætning i starten af 2014 efter stor fremgang i 2013. Beton og tegl går frem på eksportmarkederne, men få nybyggerier i Danmark presser branchen.
I april 2014 var omsætningen inden for fremstilling af byggematerialer faldet med 11,4 procent siden udgangen af sidste år, viser tal fra DI Bygs konjunkturbarometer. Faldet skyldes i hovedsagen et fald i eksporten på 24 procent fra december 2013 til januar 2014.

- 2013 var et stærkt år med eksportfremgang på 30 procent set over hele året, og tilbagegangen skal derfor ses som en tilbagevenden til et mere normalt leje, siger branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.

Find vækst i udlandet
Det er især plast- og gummiindustrien, der mistede eksportomsætning i starten af året, mens beton- og tegleksporten er steget med 17 procent.

- Eksporten til vores nabolande går generelt fint, og de af vores medlemmer, der handler over grænsen, klarer sig generelt godt. Med fortsat udsigt til lavt niveau i nybyggeriet i Danmark, kan vi derfor kun anbefale, at virksomhederne øger deres eksportfokus, siger Elly Kjems Hove.

Branchen har været hårdt ramt af en voldsom nedgang i det danske nybyggeri, siden finanskrisens begyndelse, og selv om der er pæn aktivitet indenfor renovering, kan det ikke kompensere for den mindre grad af nybyggeri.

- Selvom renterne er rekordlave, og ejendomspriserne i de større byer stiger, viser de seneste tal for byggetilladelser ikke tegn på en vending i udviklingen. Branchen ser derfor frem mod tallene for byggetilladelser for andet kvartal 2014, siger Elly Kjems Hove.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174