23948sdkhjf

Flere installationsvirksomheder forventer rekrutteringsproblemer

Tekniqs årlige arbejdskraftundersøgelse viser, at branchens virksomheder forventer, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft i de kommende år.
Udviklingen sker på trods af, at installationsbranchens aktivitet halter med et fald i branchens omsætning i 2013. Branchens omsætning var i 2013 hele 11 mia. kr. lavere end i 2008, da branchens aktivitet toppede, og mangel på arbejdskraft var udbredt.

Der skal derfor ske en markant aktivitetsfremgang, før installationsbranchen igen vil stå i en situation, hvor mangel på arbejdskraft kan begrænse branchens aktivitet. Arbejdskraftundersøgelsen peger dog på, at efterspørgslen efter medarbejdere er stigende.

Arbejdskraftundersøgelsens hovedresultater er følgende:
• 42 procent af virksomhederne forventer, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft i de kommende to år. Kun 4 procent vurderer, at det bliver lettere.

• 7 procent af virksomhederne har i april søgt forgæves efter kvalificeret arbejdskraft.

• 7 procent af virksomhederne har i april opgivet ordrer på grund af mangel på arbejdskraft.

• 20 procent af virksomhederne har i april 2014 ansat medarbejdere, mens 13 procent har afskediget medarbejdere.

Tekniq forventer, at beskæftigelsen i installationsbranchen så småt vil stige i de kommende år som følge af forbedrede konjunkturer i dansk og international økonomi. Begyndende fra 2016 og frem mod 2020 vil de store infrastruktur- og hospitalsprojekter være kommet så langt, at branchens ydelser for alvor bliver efterspurgte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078