23948sdkhjf

Tre nominerede til IdéPrisen 2014

En jury har udvalgt tre nybyggede, arkitekttegnede enfamiliehuse til IdéPrisen 2014. Nu er det alle danskeres tur til at afgøre, hvilket hus der skal løbe med prisen.
Tre familier - i Skødstrup nord for Århus, i Vedbæk i Nordsjælland og i Vanløse i København bor alle i et nybygget og arkitekttegnet hus, som de selv har sat deres eget helt personlige aftryk på.

En fagjury har nomineret de tre enfamiliehuse til IdéPrisen 2014, og frem til og med 31. august kan alle danskere stemme på deres favorithus. Vinderen afsløres den 25. september 2014.

Fokus på nybyggerier
Det er andet år i træk, at IdéPrisen uddeles. Sidste år koncentrerede prisuddelingen sig om ombygninger af eksisterende hus, mens der i år udelukkende konkurreres i kategorien nybyggeri.

- Vi mærker igen en stigende interesse for at bygge nyt. For de fleste er det at bygge et nyt hus noget, som de kun gør én gang i livet, så hvorfor ikke gøre det så godt som muligt og få en arkitekt til at tegne det, siger sekretariatsleder hos Danske Boligarkitekter, Pernille Hjorth.

De 3 nominerede huse er:

Villa med udsigt i Skødstrup ved Århus:
Tegnet af Lars Bo Poulsen. Villaen ligger på en grund med en meget speciel geometrisk form, som arkitekten har taget udgangspunkt i. Husets bygherre, et ungt designinteresseret par, der selv havde mange idéer til, hvad deres hus skulle udtrykke. I samspil med både arkitekten og havearkitekten Tor Haddeland fik de skabt et hus, der bygger videre på gode danske byggetraditioner.

Arkitekttegnet til typehuspris i København:
Tegnet af Rasmus Skaarup. Byggegrunde er dyre i hovedstadsområdet, og familien var derfor først indstillet på at bygge et typehus. De bad en arkitekt om at hjælpe dem med at finde det bedste typehus, men han tog udfordringen op og tilbød at tegne et hus, der kunne matche typehusfirmaernes priser. Det blev til et hus med masser af lys, højt til loftet og en funktionel planløsning. Huset passer både til familien på fem, der bor der i dag, men kan på sigt ændres til to selvstændige lejligheder.

Svanemærket hus i opdateret udgave
Tegnet af Werner Mathies. Familien havde svært ved at finde et hus, som opfyldte deres ønske. Men et besøg i arkitektens svanemærkede villa, som han byggede til udstillingen ”Fremtidens parcelhus” i 2006, gav dem løsningen. Da de stod i det hus, vidste de, at sådan skulle deres også være. De valgte dog at opgradere, både hvad angår husets størrelse og dets materialer. For eksempel er facaderne ud mod vejen beklædt med Kolumba-sten. Facaden mod haven er derimod glas som i det oprindelige hus. Beboerne nyder godt af den passive varme fra solen, mens det store udhæng forhindrer, at huset bliver overophedet på de varme sommerdage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094