23948sdkhjf

Nybygget idrætspark renoveres for millioner

Den 1 år gamle og 38 kroner millioner dyre Allerød Idrætspark renoveres nu for millioner. Nye håndværkere er hevet ind for at udbedre konkursramte Jönssons arbejde.
- Opgaven omfatter hele pakken, fra parkering over landskab til byggeri af det nye klubhus, der bliver et robust hus, baseret på velkendte komponenter og løsninger, der kan holde til at blive brugt, fastslog projektleder Poul-Erik Hansen fra Jönsson a/s, da man satte spaden i jorden til det 38 millioner kroner dyre byggeri.

I dag et år efter idrætsparkens indvielse splintrer træ-tribunerne og vandet løber ud af baderummene. Hos bygherre Allerød Kommune er man ikke i tvivl om, hvor aben skal placeres.

Tiltrækker fantaster
Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Allerød Kommune John Jensen påpeger over for Licitationen, at byggekvaliteten har været alt for dårlig - han klandrer hverken Christensen & Co. Arkitekter eller Dines Jørgensen & Co., der har forestået henholdsvis tegnearbejdet og ingeniøropgaverne, men derimod selve forestillingen om at billigst er bedst i forbindelse med tilbudsgivning.

- Den måde, man udbyder byggeri på, får tendens til, at prisen bliver det altafgørende. Selvfølgelig kan man sige, at det er rigeligt med et idrætsbyggeri til 38 mio. kroner, men jeg må erkende, at vi og rådgiverne ikke har været gode nok til at gennemskue, hvilken kvalitet, vi fik for pengene. I dette tilfælde er det fundamentale ting, som vi burde have fundet ud af langt tidligere end ved overdragelsen. Så vi har ikke været dygtige nok, selv om vi har haft rådgivere med i alle faser, siger John Jensen til Licitationen og udnytter muligheden for at advare mod, at det noget ensidige fokus på pris kan tiltrække fantaster, der underbyder konkurrenterne.

Til Licitationen tilføjer han, at der i fremtiden vil foregå en afvejning mellem arkitektens forventninger til materialekvalitet og den pris, der er til rådighed.

Et par millioner
John Jensen forventer at renoveringsarbejdet vil koste et par millioner kroner - et beløb kommunen heldigvis ligger inde med, da man ved entreprenørens konkurs og erkendelsen af, at kvaliteten ikke var som lovet, tilbageholdte en del af købesummen i en sikkerhedspulje.

Kommunen er gået i gang med gulvrenoveringen, mens man ifølge hasteplanen snarest indleder renovering af klubhusets tribuner.

Der er ikke dato for, hvornår renoveringen vil være færdig.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095