23948sdkhjf

Byggerod i Tapperiet

Ombygningen af ungekulturhuset og spillestedet Tapperiet i Køge er netop gået i gang.
Tapperiet på Søndre Havn i Køge er et populært offentligt spillested og kulturhus for unge. De mange aktiviteter på Tapperiet medfører dog indimellem støjgener for naboerne og med planer om yderligere byggeri af boliger i området, har det været nødvendigt for Køge Kommune og byudviklingsselskabet Køge Kyst at finde en varig løsning.

I 2013 besluttede Køge Byråd derfor en ombygning af Tapperiet, og der blev indgået en aftale med Køge Kyst og Realdania om en løsning, der kan sikre fredeligt naboskab mellem den levende kulturinstitution og naboerne.

Ombygningen af Tapperiet gik i gang i slutningen af juli og forventes færdigt ved årets udgang. Den officielle opstart på byggearbejdet markeres med første spadestik den 18. august.

En grøn lydskærm
Der bygges en støjreducerende skal hen over
Fakta
Bygherre: Køge Kommune

Bygherrerådgiver: Tegnestuen Vandkunsten

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

Ingeniør: Moe

Byggeperiode: Juli 2014 – august 2014
den oprindelige bygning, så lyd fra musik og koncertgæster altid holdes inden døre. Tagkonstruktionen bliver beklædt med græs, så den også arkitektonisk kommer til at indgå som en naturlig og grøn del af det nye byområde.

Overdækningen på 1.000 m² udføres med limtræsrammer og CLT-elementer. Der etableres et nyt sideskib som under koncerter fungerer som lydsluse samt opholdssted for koncertgæsterne.

Tilbygningen med den støjdæmpende skal over Tapperiet er tegnet af tegnestuen Vandkunsten a/s og projekteret af det rådgivende Ingeniørfirma Moe A/S. Underrådgivere i projektet har været Grontmij A/S, Acustica og Leandesign ApS. B. Nygaard Sørensen A/S har hovedentreprisen på projektet med en entreprisesum på 9,6 millioner kroner.

Køge Kommune, byudviklingsselskabet Køge Kyst og Realdania finansierer hver en tredjedel af udgifterne til projektet. Bygherrerollen varetages af Køge Kommunes Anlægsafdeling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08