23948sdkhjf

Boligbyggeriet falder på ny

Der påbegyndes stadig færre boligbyggerier i Danmark. Værst ser det ud for beboelsesbyggeriet, mens erhvervsbyggeriet er ved at stabilisere sig.
Pilen peger fortsat nedad for det samlede påbegyndte byggeri, og det er ikke mindst boligbyggeriet, der trækker ned.

Således er antallet af påbegyndte enfamiliehuse faldet med 13 procent fra første til andet kvartal i år. Og selvom etagebyggeriet er steget med et par procent, og påbegyndte boliger i eksempelvis døgninstitutioner er steget med 25 procent, er der samlet påbegyndt 5 procent færre byggerier i andet kvartal end i første.

Dermed fortsætter det drastiske fald i påbegyndelsen af enfamiliehuse, der blandt andet indbefatter stuehuse, parcelhuse samt række-, kæde- og dobbelthuse.

- Der er ikke tegn på opsving. Og det er også værd at bemærke, at nybyggeriet af både kollegier og døgninstitutioner er faldet, siger chefanalytiker hos Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen.

Færre kvadratmeter
I første halvår af 2014 blev der ifølge Danmarks Statistik påbegyndt 1,6 mio. m 2 mod 1,7 mio. m 2 i det første halvår af 2013. Det svarer til et fald på 6 procent.

Tilbagegangen præges af et fald i det påbegyndte etageareal til boliger, som alene fra første til andet kvartal i år er reduceret med godt en fjerdel. En stigning på 12 procent i det påbegyndte erhvervsbyggeri kan ikke opveje det fald, og det er værd at bemærke, at erhvervsbyggeriet befinder sig på et meget lavt niveau.

Ifølge Finn Bo Frandsen er der ikke udsigt til yderligere fremgang i nybyggeriet af erhvervsbyggeriet på grund af mange tomme bygninger rundt omkring i landet.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094