23948sdkhjf

Statskrav om bæredygtigt træ møder kritik

Venstres skatteordfører frygter, at Statens krav til bæredygtigt træ vil ramme de små og mellemstore håndværksvirksomheder
Regeringens beslutning om, at alle statslige institutioner i Danmark fra 1. juli i år er forpligtigede til at kræve bæredygtigt træ, når der købes møbler, byggematerialer og andre trævarer, lyder i Venstres skatteordførers Torsten Schack Pedersens ører kompliceret.

Han frygter at tiltaget vil ramme de små og mellemstore virksomheder, skriver Licitationen.

- De store virksomheder med mange ansatte er sikkert bedre gearet til at omstille sig til det her, mens de små og mellemstore nu skal kaste sig ud i noget, som de ikke har beskæftiget sig med før. Jeg frygter derfor, at det svækker deres konkurrenceevne, siger V-ordføreren.

Samtidig ser han også problemer omkring håndhævelsen af det nye cirkulære. Han fornemmer, at det både er svært og dyrt at kontrollere samtlige af de virksomheder, der leverer møbler, byggematerialer og andre trævarer til statslige institutioner, derfor kræver han nu en redegørelse for, hvorledes man har tænkt sig at håndhæve det nye cirkulære samt en oversigt over forventede merudgifter for beslutningen.

Miljøminister Karen Brosbøl har ikke kommenteret på Venstres henvendelse, men sagde forud for at beslutningen trådte i kraft.

- Det er blevet nemmere at købe bæredygtigt, og vi står med en helt ny vejledning, som alle offentlige indkøbere kan benytte sig af. Jo flere der presser på og efterspørger bæredygtigt træ, jo mere bidrager vi til beskyttelse og bæredygtig udnyttelse af verdens skove. Jeg håber, at også kommuner og regioner og andre, der gerne vil sikre sig bæredygtigt træ, vil bruge vejledningen.

Reglerne indfases gradvist for forskellige træprodukter frem til 1. januar 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173