23948sdkhjf

Typehus-direktør fyret efter stort underskud

Nyt Hjem A/S har afbrudt samarbejdet med direktør Morten Egeriis-Maj efter et tab på et tocifret millionbeløb. Indehaver Carsten Kastrup har selv overtaget ledelsen.
Trods kraftig vækst i aktivitetsniveauet måtte typehusfirmaet Nyt Hjem i 2013 indkassere et underskud på 11,2 mio. kr. – ifølge årsrapporten primært fordi ” den daværende direktør ikke havde etableret de forretningsgange, kalkulationssystemer og arbejdsrutiner, der var aftalt og oplyst til ledelsen ”.

Direktøren – Morten Egeriis-Maj – blev først omplaceret som led i en turn around. Han er siden blevet afskediget som følge af ” en række uoverensstemmelser tilknyttet til selskabets drift

Som en konsekvens af udvikling er indehaver Carsten Kastrup, der overtog Herning-virksomheden i 2011, trådt tilbage som bestyrelsesformand for at overtage ansvaret som administrerende direktør – ifølge Herning Folkeblad for en periode på 1½ år. Til den tid forventer Carsten Kastrup, at virksomheden vil være helt oppe at køre:

-Når vi er ude af tredje kvartal, har vi fået ryddet helt op, og vi har en ny salgsorganisation og ny salgschef på plads. Vi tror på tingene, og det er positivt, at vi har hævet aktiviteten temmelig kraftigt. Vi er ved at have kendskab i markedet, men det er svært, når man dels skal rydde op og dels bygge op, siger Carsten Kastrup til avisen.

Forventningen er at afslutte regnskabsåret 2014 med et lille plus og en ordrebeholdning på omkring 75 huse. Nyt Hjem tredoblede antallet af afleverede huse fra 2012 til 2013, og dette – sammenholdt med udvikling af flere nye hustyper – er med til at øge optimismen.

Typehusproducenterne bløder med det faldende byggeri
Building Supply satte kort før sommerferien typehusbranchen under lup i en brancheanalyse, der konkluderede, at det er de store aktører, der tjener de store penge.

Således er det udelukkende Huscompagniet samt Lind & Risør, der kan fremvise driftsoverskud på mere end en håndfuld millioner. Resten lider under det fortsatte fald i private husbyggerier.

Find brancheanalysen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094