23948sdkhjf

Odenses nye bydel skal bygges af fynske entreprenører

Vinderne af fire store entrepriseudbud er fundet i Odenses hidtil største byomdannelsesprojekt – projektet ”Fra Gade til By” til 853 mio. kr.
FAKTA: Fra Gade til By
Fra 2013 til 2020 omdannes den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense.

Frem mod 2016 bygges den nordlige del af en i alt 28.500 m² stor p-kælder med plads til ca. 1.100 biler.

De fire entrepriser har en samlet værdi af ca. 57 mio. kr. og er de seneste i en række af i alt ni i første etape af projektet.

I hele projektet bygges ca. 53.000 etage m² med plads til ca. 350 boliger og 500 arbejdspladser.

Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis og Cowi er rådgiver for projektet.

Projektet koster 853 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 343 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.
Frem mod år 2020 skal projektet Fra Gade til By omdanne en firesporet vej midt i Odense til en grøn ny bydel, med boliger, kultur og underjordisk p-anlæg.

Alle udbud er vundet af fynske firmaer i et tæt løb med mange interesserede bydere.

De fire vindere er:
VVS- Entreprise: GK Danmark A/S, Odense
Råhusentreprise: Hansson & Knudsen A/S, Odense
El-entreprise: El-team Fyn A/S, Odense
Sprinkler- entreprise: Nordisk Klima A/S, Odense

Projektchef for Fra Gade til By, Svend Heegaard glæder sig over den store interesse for udbuddet, hvor 15 ud af 16 prækvalificerede firmaer valgte at byde ind på opgaverne:

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med både forløbet og resultatet af udbudsrunden, som for alle entreprisers vedkommende ligger inden for vores budgetramme, og jeg glæder mig til samarbejdet med de fire vindere, siger han.

Vinderne af udbudsrunden fik den gode nyhed fredag den 8. august og Svend Heegaard forventer, at de endelige aftaler bliver underskrevet i løbet af august måned.

Yderligere to entrepriser i udbud
De fire entrepriseudbud er de seneste i en række i første etape af projektet. Før sommerferien vandt fynske TC Anlæg jordentreprisen for byggeriet, og der er i øjeblikket yderligere to entrepriser i udbud.

Det drejer sig om entrepriserne på betonelementer og malerarbejde. Hvem der vinder disse entrepriser, vil blive afgjort i løbet af de næste uger.

Fra Gade til By-projektet vil i de kommende år udbyde flere entrepriser på byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125