23948sdkhjf

Hald & Halberg renoverer tårntage i København

Hald & Halberg er i gang med at renovere 700 m2 tagetage på Trianglen.
Arbejdet sker som led i opførelsen af 6 moderne taglejligheder inklusiv tagterrasser. Entreprisesummen til Hald & Halberg lyder på 16 millioner kroner.

Ejendommen, der er opført i 1888, er opført som tårntag og er dekoreret med 3 tårne. De 3 tårne bevares ved renoveringen, og får udskiftet skifer belægning. Hald & Halberg A/S har til den specielle opgave indledt samarbejde med Poul Sejr Nielsen VVS, Birkerød.

- Processen omkring renoveringen er omstændig, idet tårnenes kegleform forudsætter, at hver enkel runde skifer har sin unikke størrelse, hvorfor fliserne meget minutiøst nedtages og nummereres, forklarer Hald & Halberg og tilføjer, at man derfor udarbejder skabeloner af fliser for hver enkelt runde, som herefter danner grundlag for produktion af nye skiferfliser. Hver enkelt skiferflise håndtilskæres og skifter hænder hele 3 gange.

Til de tre tårne tilskæres i alt ca. 6.000 stk. fliser. Pladerne hulles med enten hammer eller tang, og fæstnes med kobbersøm. Der var under de gamle skifer ikke lagt membran til tårnenes tømmeropbygning. I dag lægges undertag af banevare.

Den anvendte skifer er fra Lousaval LV 1, leveret af V. Meyer A/S.

De nye penthouselejligheder forventes at være klar til indflytning efteråret 2014. Det er Deas A/S, der er bygherre, arkitekt er Ernst Arkitektur A/S, mens ekas a/s er ingeniør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125