23948sdkhjf

KPC-konsortium risikerer at miste milliard-kontrakt

Ifølge Jyllandsposten overvejer Region Midtjylland at lade udbud om nyt psykiatrihospital gå om. Det sker som følge af en klagesag.
I slutningen af juni indgik Region Midtjylland kontrakt med KPC Herning, PKA og Wicotec Kirkebjerg om et nyt 50.000 kvadratmeter stort psykiatrisk hospital i Skejby.

- Hidtil har man ikke kunne planlægge ret langt ud i fremtiden, fordi byggeriet først nu er vedtaget i regionsrådet. Den usikkerhed har vi netop slået en pæl igennem, sagde regionsrådsformand Bent Hansen ved den lejlighed.

Nu skal der tages politisk stilling til en annullering af udbuddet til 1,7 mia. kr. Ifølge Jyllandsposten har den anden tilbudsgiver, konsortiet Team OPP, indgivet klage over udbudsprocessen, og Klagenævnet for Udbud vurderer nu i en delafgørelse, at konsortiet ser ud til at få medhold i to ud af tre klagepunkter, skriver avisen.

Kontrakten på byggeriet omfatter også den grund i Risskov, hvor det nuværende psykiatrihospital ligger, og det er prisen på denne grund, der er stridens kerne. Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i Deas, som indgår i Team OPP, fortæller til Jyllandsposten, at der er grund til at stille spørgsmålstegn ved den metode, der har ligget til grund for vurderingen af de to konsortiers tilbud.

Sagen behandles af forretningsudvalget i Region Midtjylland fredag i denne uge. Herefter skal den for regionsrådet. Det vil ske den 20. august.
Læs mere om: KPC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078