23948sdkhjf

Arkitekter søges til kampagnen Skole+

Hvordan kan skolernes indendørsfaciliteter indrettes, så de i højere grad inviterer til idræt og bevægelse? Det vil Realdania nu have arkitekter og sammensatte rådgiverteams til at finde en løsning på.
Med reformen af folkeskoleloven kan elever og lærere se frem til en længere, mere sammenhængende skoledag med øget fysisk aktivitet. Samtidig skal skolen åbnes endnu mere op mod lokalsamfundet gennem samarbejde med idrætsforeninger og andre lokale aktører. Men mange skoler har ikke faciliteterne til det og mangler inspiration til, hvordan netop deres skole kan opdateres.

Derfor har et partnerskab mellem Realdania, Lokale og Anlægsfonden samt Danmarks Idrætsforbund iværksat kampagnen Skole+. Parterne har afsat i alt 26 mio. kr. til at støtte projekter, som viser nye veje til, hvordan skolernes indendørsfaciliteter kan indrettes, så de i højere grad inviterer til leg, bevægelse og idræt – både i og uden for skoletid.

Totalrådgivningsopgave i udbud
I marts blev kommuner og folkeskoler – i samarbejde med lokale idrætsforeninger og andre aktører - inviteret til at byde ind med en konkret skole og forslag til fremtidig brug. De udvalgte skoler vil blive offentliggjort til oktober.

Nu følger en invitation til rådgivere i form af arkitekter og sammensatte teams om at bistå de valgte eksempelprojekter i udvikling og realisering af deres visioner. Der er tale om tre-fem separate projekter uden økonomisk eller brugsmæssig sammenhæng. På grund af ønsket om diversitet og opgavernes forskellige karakter forventes det, at tilbudsgiver maksimalt kan tildeles én rådgivningskontrakt. Der er for hvert eksempelprojekt tale om en totalrådgivningsopgave.

Centralt for opgaven er overvejelser om, hvordan fysiske tiltag kan indrette og gentænke skolernes indendørsfaciliteter, så de indbyder til fysisk aktivitet og understøtter skolens rolle som lokalt samlingssted for mange forskellige målgrupper.

Ansøgningsfrist er 23. september kl. 12. Læs mere på http://www.skole-plus.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11