23948sdkhjf

Fynsk entreprenør skal ombygge stort butikscenter

Rosengårdcentret i Odense skal ombygges for 120 mio. kr. Opgaven er vundet af det lokale entreprenørfirma, Hans Jørgensen & Søn.
Danmarks næststørste butikscenter, Rosengårdcentret, har netop påbegyndt sin mest ambitiøse ombygning nogensinde.

Centret, som åbnede i Odense i 1971, omfatter et samlet udlejningsareal på 100.000 m² fordelt på cirka 160 butikker. I forbindelse med en ombygning af den tidligere Kvickly omdannes 10.000 m² udlejningsareal til 32 nye butikker med fokus på international mode. Den samlede investeringsvolumen overstiger 120 mio. kr.

Licitationen for den ambitiøse omstrukturering blev vundet af det velrenommerede entreprenørfirma Hans Jørgensen & Søn fra Fyn:

- Hans Jørgensen & Søn kom med et godt tilbud og blev valgt ud fra de høje internationale standarder, som Rosengårdcentrets ejere, ECE Fonden, normalt anvender. Så vi har god grund til at være stolte over valget af en lokal entreprenør. Samtidig kan vi glæde os over, at Hans Jørgensen & Søn benytter lokale underleverandører fra Fyn, således at Rosengårdcentret kan vedblive med at bidrage til og støtte den lokale økonomi, og dermed være med til at skabe arbejdspladser på Fyn, siger centerdirektør Carsten Lindblad.

Da ECE European Prime Shopping Centre Fund (ECE Fonden) trådte ind på det danske marked med opkøbet af Rosengårdcentret og efterfølgende solgte en andel på 25 % til ATP Ejendomme i november 2013, var det med den klare hensigt at investere i ombygning, renovering og modernisering af butikscentret. Byggetilladelsen hertil blev givet i december 2013 og ombygningen, som er planlagt til at være færdig i marts 2015, sættes altså nu i gang.

Internationalt branding-koncept
Ud over lanceringen af et nyt område; ”Lilla Gade”, vil også de øvrige dele af butikscentret undergå modernisering. I forbindelse med den gennemgribende omstrukturering ændres vejføringen i centret samtidig med at lofthøjden justeres, ovenlys bliver installeret og et helt nyt designkoncept bliver introduceret.

Konceptet er skræddersyet til Rosengårdcentret og inkluderer for eksempel loungeområder og specialdesignede tapeter til hele centret med motiver inspireret af H.C. Andersens eventyr. Store Torv bliver til “Rosengården” og vil fremover være centrets centrale plads og mødested. Nye tiltag skal give kunderne en fornemmelse af at befinde sig på en rigtig markedsplads. De nuværende store søjler omdannes til store trælignende figurer, hvis grene breder sig ud under loftet. Desuden vil træer og træbænke tilføre et naturligt udtryk, hvilke vil blive opstillet på pladsen for at skabe flere hvilepladser til kunderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093