23948sdkhjf

By & Havn vil bygge 25.000 m² på kunstig ø

Fem teams er prækvalificeret til ”Kronløbsøen” – en kommende kunstig ø i Københavns Indre Nordhavn – som skal bebygges med op mod 25.000 m².
Et parkeringsanlæg til 800-1.000 biler under vandet samt mulighed for etablering af op til 25.000 m² bebyggelse.

Det er planen for den kommende kunstige ø, Kronløbsøen, der indgår som en vigtig del af udbygning af Nordhavnen. Øen får en helt unik placering og synlighed i Indre Nordhavn, og den fremtidige bebyggelse skal være af ” en særdeles overbevisende kvalitet ”.

Øen skal udvikles i en totalentreprise, hvor man deltager med et team bestående af entreprenør, arkitekt og eventuelt en investor. Bygherren By & Havn har i den forbindelse By & Havn udskrevet en projektkonkurrence, som både omfatter parkeringsanlægget og bebyggelsen på Kronløbsøen.

Prækvalifikation er netop gennemført, og konkurrencen gennemføres i efteråret 2014. Det forventes, at der kan indgås kontrakt i 1. kvartal 2015.

De prækvalificerede teams er:
Gjersøe & Hoffmann ApS i samarbejde med Brookfield Multiplex pty Ltd, Züblin A/S, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Cobe ApS, Schønherr A/S og Cowi A/S.

Max Bögl International SE i samarbejde med KHR Arkitekter A/S og Alectia A/S.

BYR Gruppen A/S i samarbejde med AP Pension, Hoffmann A/S, Per Aarsleff A/S, Rambøll A/S og Tegnestuen Vandkunsten.

MT Højgaard A/S i samarbejde med PKA A/S, Entasis A/S og Polyform Arkitekter ApS.

NCC Bolig A/S i samarbejde med NCC Construction A/S, Årstiderne Arkitekter A/S, SLA Landskabsarkitekter, Svendborg Architects, Grontmij A/S og Onepark A/S.

Bedømmelsen af den indkommende forslag vil blive bedømt at en dommerkomité nedsat af By & Havn og bistået af en række faglige rådgivere. Når vinderen udpeges, vil det ske under ligelig hensynstagen til arkitektur og pris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141