23948sdkhjf

Rambøll flytter 60 medarbejdere til Roskilde

Den 4. september åbner rådgiverkoncernen officielt sit nye Sjællands-kontor.
I slutningen af 2012 offentliggjorde Rambøll beslutningen om at lukke fire afdelinger i Køge, Næstved, Slagelse og Hillerød til fordel for et nyt og større kontor i Roskilde.

Processen har siden været undervejs, og den 4. september markeres indflytningen ved en reception på adressen Ny Østergade 7, hvor 60 ansatte får daglig arbejdsplads.

- Vi har valgt at placere vores Sjællandskontor med 60 medarbejdere i Roskilde af flere årsager. Først og fremmest får vi en central beliggenhed i forhold til at kunne dække hele Sjælland. Dernæst er logistikken helt optimal, idet kontoret ligger tæt på både stationen og motorvejen. Og sidst, men ikke mindst, er hele Roskilde-området i konstant udvikling med store ambitioner for vækst, hvilket giver en masse spændende muligheder for os, siger Bjarne J. Rasmussen, direktør for Byggeri hos Rambøll, ifølge Roskilde Kommunes hjemmeside.

Indretning med 3D-teknologi
Rambøll har selv gennemført projekteringen af ombygningen – og den er foregået virtuelt efter først at have indscannet lokalerne og på den baggrund udviklet en nøjagtig 3D-model.

- Helt konkret har vi foretaget en grundig scanning af samtlige rum i de nye lokaliteter i Roskilde. Dernæst har vi – i samarbejde med vores gode kolleger i Indien – konverteret det indscannede data til en model, der skaber en ekstremt detaljeret gengivelse af de faktiske lokaler med millimeternøjagtighed, forklarer afdelingsleder Lasse Peter Otzen.

- Det har sparet meget tid, at vi har kunnet måle direkte på modellen i stedet for at tage ud på stedet for at foretage opmålinger. Og der har løbende været udført ’crash tests’ mellem eksisterende konstruktioner, el-installationer og vvs-installationer, hvilket har gjort, at projektet er udført uden fejl, fortsætter han.

Lau Jensen, der er direktør i Rambølls afdeling for 3D Scanning & Survey, og som leder projektet i Roskilde, tilføjer:

- Nu er der jo ikke noget nyt i at bruge 3D-modeller i byggeriprojekter. Men langt oftest bruges de i forbindelse med helt nye projekter. I Danmark er det forholdsvist nyt at projektere nyindretning af eksisterende byggeri via 3D-teknologi. Dermed bidrager projektet her både til at skabe de perfekte rammer for vores nye Sjællandskontor og som 'testlaboratorium' for en ydelse, der også kan skabe rigtig god værdi for vores eget arbejdsflow på projekterne og for vores kunder. Det er jo en ekstremt effektiv og tidsbesparende arbejdsform.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11