23948sdkhjf

Entreprenører går bedre tider i møde

Trods lavere indtjening i 2013 er den europæiske byggebranche stærkt på vej tilbage, konkluderer Deloitte i ny rapport. MT Højgaard er eneste danske virksomhed blandt Europas 50 største.
Efter en række mindre gode år ser den europæiske byggebranche ud til at være stærkt på vej tilbage til fordums storhed.

Det skriver revisionsselskabet Deloitte i analysen ”European Powers of Construction 2013”, hvor det vurderes, at branchen – trods et samlet fald i indtjeningen på 4,4 % – omsider går bedre tider i møde.

- Selvom indtjeningen i gennemsnit falder en smule for de europæiske entreprenører, så er de generelt bedre til at tjene penge end de danske entreprenører, som i de seneste år har haft en gennemsnitlig indtjening på to-tre procent. De store, internationale virksomheder er meget store i forhold til de danske entreprenører og har derfor muligheden for at påtage sig andre typer opgaver en de danske, siger partner Thomas Frommelt fra Deloitte i en kommentar til rapporten.

Det er franske Vinci SA, spanske ACS, franske Bougues SA og tyske Hochtief AG, der er de største, europæiske entreprenører. Samlet set omsætter de for over 1.000 milliarder kroner. Svenske Skanska ligger på en 5. plads med en omsætning på cirka 118 milliarder kroner, mens NCC er nummer 14 med en omsætning på knap 50 milliarder kroner.

Ét dansk firma, MT Højgaard er med på listen over de 50 største europæiske entreprenører med en omsætning på 7,4 milliarder kroner. Det rækker til en placering som nummer 49 mod en placering som nummer 44 i 2012.

Find hele rapporten via Deloittes hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078