23948sdkhjf

Laveste byggeledighed siden 2008

Knap 3.700 ledige håndværkere på landsplan svarende til en ledighed på 4,3 procent. Det er det laveste niveau i seks år.
Bygge- og anlægsbranchen oplever netop nu den laveste ledighed siden finanskrisen. Det skriver Licitationen med henvisning til en opgørelse, som BAT-kartellet har udarbejdet.

I alt knap 3.700 arbejdsløshedsforsikrede står uden arbejde, og man skal tilbage til årene 2006-2008 for at finde lavere sommerledighed.

- En ledighed på 4,3 procent må betegnes som et udmærket leje for en sommermåned i en situation, hvor vi bestemt ikke har lagt krisen bag os. Noget tyder på, at de store projekter så småt er begyndt at trække, og mange af vores medlemmer derfor kommer i arbejde. Vi har gået på bunden i en lang periode. Nu er vi oppe på en revle. Nu skulle vi gerne helt i land, siger BAT-kartellets sekretariatsleder Gunde Odgaard til Licitationen.

Elektrikerne har en ledighedsprocent på 2,2 og er således den faggruppe med lavest ledighed. De øvrige faggrupper ligger mellem 4,6 % og 5,5 %. Opdelt på geografi er der færrest ledige i Region Midtjylland (3,5 %) og fleste i Region Sjælland (6,3 %).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094