23948sdkhjf

SBi: Udnyt den oprindelige arkitekturs potentiale

SBi har evalueret 10 renoveringer af almene boligbebyggelser. Kvaliteten i byggeriet er blevet bedre, men helt vellykket bliver det først når den oprindelige arkitekturs potentiale udnyttes, lyder fra manden bag evalueringen.
Evalueringen fra SBI af de 10 almene boligbebyggelser viser, at boligkvaliteten generelt er forbedret betydeligt i de renoverede bebyggelser, men også at boligselskaberne kunne opnå bedre resultater, hvis de var mere opmærksomme på bebyggelsernes oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

- Når man renoverer en almen boligbebyggelse, ønsker man i nogle tilfælde at gøre op med den hidtidige arkitektur, bl.a. for at komme et blakket renommé til livs og tiltrække nye, ressourcestærke beboere, siger professor Claus Bech-Danielsen, der har været hovedmand på evalueringen. Han understreger, at det er op ad bakke at modarbejde den oprindelige arkitektur.

Oversete potentialer i den almene arkitektur
Som et bedre alternativ peger professoren på mulighederne i at bygge videre på de oprindelige arkitektoniske idéer.

- Når vi ser de seneste års renoveringer, må vi konstatere, at de mest vellykkede resultater opnås, når der tages udgangspunkt i den oprindelige arkitektur, og når dens potentialer udnyttes, siger Claus Bech-Danielsen.

I det hele taget mener han, at almene boligbebyggelsers arkitektur ofte rummer potentialer, som både boligselskaberne og deres arkitekter er tilbøjelige til at overse.

- Når man observerer, hvordan arkitekturen bliver behandlet ved mange renoveringer, kunne noget tyde på, at de almene boligers arkitektur ikke nyder tilstrækkelig anerkendelse. Der er grund til at minde om, at renovering af almene bebyggelser er en vigtig arkitektonisk opgave.

Evalueringen har fået økonomisk støtte fra Landsbyggefonden, og resultaterne er samlet i bogen ’Renovering af almene bebyggelser. Evaluering af fysiske indsatser gennemført i perioden 2011-2013’, som er udgivet af SBi og bl.a. kan købes hos Byggecentrum Boghandel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099