23948sdkhjf

International idékonkurrence skal føre til ny arkitektskole

Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus er blevet enige om en projektmodel for den kommende, nye arkitektskole.
”En projektmodel, hvor der arkitektonisk og funktionelt er plads til at gentænke de fysiske rammer for en arkitektskole inden for den økonomi, der er til rådighed for projektet”.

Det er afsættet for Bygningsstyrelsens og Arkitektskolen Aarhus’ fælles planlægning af en ny arkitektskole.

Modellen kombinerer en international åben idékonkurrence med en efterfølgende traditionel projektkonkurrence. Herefter udbydes projektet i en totalentreprise med omvendt licitation på baggrund af et udvidet dispositionsforslag. Det vindende rådgiverteam tilknyttes totalrådgiveren som dennes rådgiver og får dermed ansvaret for at gennemføre projektet fra den spæde idé til virkelighed.

- Med denne model kombineres skolens ønske om at give plads til eventuelle nye kreative arkitektspirer med deres økonomi til projektet. Kombinationen af idékonkurrencen og projektkonkurrencen giver såvel etablerede tegnestuer som nye arkitektspirer god mulighed for at præge et så markant byggeri, som en ny arkitektskole har potentialet til at blive, oplyser Bygningsstyrelsen.

Målet er, at den nye skole står færdig senest i begyndelsen af 2017.

Uddybende procesbeskrivelse
Kilde: Bygningsstyrelsen
Prækvalifikation af tre deltagere til den lukkede projektkonkurrence forud for idékonkurrencen.

Åben international idékonkurrence, hvor tre vinderforslag udpeges. Vinderne af idékonkurrencen bliver efterfølgende indbudt til projektkonkurrencen, forudsat at de overholder udvælgelseskravene på lige fod med de øvrige prækvalificerede eller indgår samarbejde med nogen som gør.

Projektkonkurrence med tre indbudte deltagere på baggrund af idékonkurrencen samt tre prækvalificerede deltagere. Programmet for projektkonkurrencen tager udgangspunkt i forslag fra idékonkurrencen.

Vindende rådgiverteam udarbejder et dispositionsforslag.

Totalentrepriseudbud med omvendt licitation med kontraktindgåelse og videre projekt betinget af de bevilligendes myndigheders godkendelse (aktstykke forelægges finansudvalget).

Vindende rådgiverteam fra projektkonkurrencen tilknyttes totalentreprenøren som dennes rådgiver.

Projektering og udførelse af byggeriet.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093