23948sdkhjf

Nord Architects bag nyt hospice på Frederiksberg

Diakonissestiftelsen tager hul på et hospicebyggeri til cirka 45 mio. kr. Det er det første byggeprojekt i Stiftelsens ambitiøse Udviklingsplan 2020.
Nyt Hospice - projektinfo

Sted:Frederiksberg, Danmark
Bygherre:Diakonissestiftelsen
Program:Hospice
Opgavetype:Vundet tilbud
Størrelse:2.233 m²
Anlægssum:Ca. 45 mio. kr.
Status:Under opførelse
Nedrivning af tre eksisterende villaer på Dronningensvej er nu igangsat. Nord Architects står bag projektet, der kommer til at erstatte stedets eksisterende hospice med en bebyggelse, som skal afspejle og understøtte idéen om, at helende arkitektur har en positiv effekt på palliative patienter.

Projektet er udviklet i dialog med brugere og bygherre, der gennem en dialogbaseret proces har haft stor indflydelse på bygningens udformning. Projektleder Mia Baarup Tofte fra Nord Architects fortæller:

- Det giver brugerne et helt særligt tilhørsforhold til den færdige bygning. De kender den jo allerede på forhånd og har været med til at sikre en optimal placering af alle husets funktioner. I gode dialogbaserede processer som denne opstår der en synergi mellem arkitekt og brugere, hvor formgivningen af huset bliver meningsfuld og har let ved at falde på plads.

Byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af 2015 og vil rumme en kapacitet på 16 sengepladser. Der er endnu ikke indgået aftale med en entreprenør på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089