23948sdkhjf

Henning Larsens Fond hædrer arkitekt Johnny Svendborg

Johnny Svendborg, stifter og ejer af Svendborg Architects, hædres med legat fra Henning Larsens Fond. Legatet tildeles hvert år arkitekter, som bidrager til at fremme og formidle arkitektur.
Uddelingen sker hvert år på Henning Larsens fødselsdag den 20. august. Arkitekt Ingela Larsson fra Fondens bestyrelse motiverede tildelingen til Johnny Svendborg og talte bl.a. om hans evne til at arbejde med alle arkitektfagets facetter:

- Det er bemærkningsværdigt at Johnny Svendborgs tegnestue kan vise projekter, der spænder fra det poetiske vinderforslag til HOPE-konkurrencen og det sanselige og samtidigt samfundsdebatterende ceremoni-rum, til fine velproportionerede rækkehuse, centerbebyggelse og bebyggelsesplanlægning.

- Johnny Svendborg har altid insisteret på at gribe hele faget, fra det hverdagslige til det kosmiske. Med stor kunstnerisk og arkitektonisk sikkerhed bevæger han sig mellem meget forskellige opgaveformer og forskellige tværfaglige samarbejder, sagde hun.

Modtageren selv var naturligvis både glad og stolt over legatet.

- Udover at takke fonden vil jeg gerne takke samarbejdspartnere, kolleger og medarbejdere. Den kvalitative arkitektur opstår nemlig kun i ambitiøs synergi med andre, sagde han.

Johnny Svendborg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Han har blandt andet arbejdet i 10 år for Henning Larsen Architects og grundlagde i 2007 sin egen tegnestue, Svendborg Architects. Siden 2013 har han været præsident for Akademiraadet, som er statens rådgiver I kunstneriske spørgsmål. Johnny Svendborg modtog tidligere på året Nykredits Motivationspris for sin indsats som blandt andet ejer og leder af Svendborg Architects samt underviser på Arkitektskolen.

Om Svendborg Architects
Svendborg Architects er en ambitiøs tegnestue i København, der fokuserer på arkitektonisk og kunstnerisk kvalitet. Tegnestuen har i samarbejde med brandingfirmaet Kontrapunkt vundet en nyindretning af Statens Museum for Kunst og senest en konkurrence om et vartegn for fred i Københavns Nordhavn i samarbejde med den japanske tegnestue junya ishigami + associates.

Derudover er Svendborg Architects lige nu blandt andet i gang med at realisere et stort boligbyggeri i Uppsala i Sverige og aktuel med en udstilling i Vraa, Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078