23948sdkhjf

København får ny bro til over 100 millioner

En cykel- og gangbro skal forbinde Bryghus-grunden ved Vester Voldgade og Langebrogade på Amagersiden. Prækvalifikation til indbudt, international projektkonkurrence igangsættes nu.
Københavns Kommune har haft en ny cykelforbindelse ved Langebro i kommuneplanen siden 2001, og går alt efter planen, kan en ny cykel- og gangbro stå klar til indvielse i løbet af 2018.

Broprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Realdania og Københavns Kommune. Broen skænkes af Realdania som en gave for at udvikle de rekreative kvaliteter og tilgængeligheden i den centrale del af Københavns Havn.

Tidsplan
Primo oktober 2014: Prækvalifikationen forventes afsluttet
Februar/marts 2015: Projektkonkurrence ventes afsluttet
2016: Byggearbejder forventes påbegyndt
2018: Projektet forventes færdigt og afleveret
- Realdania vil gerne bidrage til at udvikle tilgængeligheden og de rekreative kvaliteter langs med og på tværs af havnen, tæt ved Langebro og vores projekt på Bryghusgrunden. Ved at etablere en cykel- og gangbro får vi samtidig de bløde trafikanter ned i øjenhøjde med byen og vandet. Projektet ligger naturligt i forlængelse af Realdanias formål om at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø – i dette tilfælde ved at bidrage til udviklingen af nye forbindelser på langs og på tværs af København, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Ved broens vestlige ende, ud for Vester Voldgade, ligger Realdanias store projekt på Bryghusgrunden. Det står færdigt i 2017. Ud over husets kulturelle tilbud, omlægges området til rekreativ havnefront i tæt sammenhæng med ”Bølgen” samt Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant. Her kommer nye byrum, anløbsmulighed og bedre adgang til vandet. Den nye bro vil være med til at skabe liv og færden i området og bidrage aktivt til bylivet.

Den samlede anlægsudgift, inklusiv forunderøgelser, rådgiverhonorar mm. forventes at udgøre 12-16 mio. EUR (ex. moms).

Realdania Byg A/S, der på vegne af Realdania står for byggesagen, inviterer nu til prækvalifikation, der bliver første del af en privat projektkonkurrence om design af broprojektet og landanlæggene på begge sider. Op til fem deltagerteams bliver inviteret til den egentlige projektkonkurrence.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094