23948sdkhjf

Bygherrer kigger på tårntage

Flere pensionskasser og bygherrer skal i den kommende tid på besøg på Trianglen.
Gennem årene er mange tårne forsvundet ved renovering af byens tage, men totalentreprenøren Hald & Halberg har på Trianglen påvist, at bevarelse af tårne er muligt både teknisk og økonomisk - og ejendommens ejer PKA og DEAS var med på at løse opgaven.

Nu er parterne klar til at vise demonstrationsprojektet frem til inspiration for andre fremtidige renoveringer.

- Vi kom med forslag til en genopbygning, som kunne udføres både teknisk og inden for en fornuftig økonomisk ramme, fortæller projektleder Kenneth Frans, Hald & Halberg og tilføjer:

- Tårnene er udført efter de bedste håndværkstraditioner og fremstår helt som de oprindelige.

Styret af håndværkerne
Poul Sejr Nielsen A/S har i fagentreprise genopbygget de tre tårne.

Det særlige ved løsningen er, at den primært er styret af håndværkskompetencer. Det forelå ikke konstruktionstegninger. Håndværkerne har løbende selv valgt de bedst egnede løsninger til konstruktionen og løbende fået OK fra tilsynet. Det har betydet en smidig sagsgang og sparet tid.

- Vi har løst udfordringerne i et tæt samarbejde med Poul Sejr Nielsen. De havde vist stor faglighed, påpeger Kenneth Frans, Hald & Halberg.

De tre tårne er beklædt med naturskifer. Hver enkelt sten er individuelt skåret til hjemme på værkstedet efter samme mål som de sten, der blev taget ned. De gamle blev registreret og nummereret, og de nye sat op i samme mønster som før. I alt godt 6.000 naturskifersten Lousaval LV11, der er leveret af V. Meyer A/S.

Renoveringen af tårntagene har stået på i perioden oktober 3013 til august i år. Hald og Halberg har haft totalentreprisen på 18 millioner kroner, mens Poul Sejr Nielsen har haft tagentreprisen på 1,8 millioner kroner. Med på projektet var desuden Ernst Arkitektur og EKAS Rådgivende ingeniørfirma.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083