23948sdkhjf

14.000 m² Europaskole på vej i Carlsberg Byen

En totalentreprise-konkurrence udskrives senere i år, og går alt efter planen, stikkes spaden i jorden i 2016.
Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har nu godkendt købsaftalen om opførelsen af Danmarks første Europaskole i Carlsberg Byen. Skolen får plads til 900 elever og skal afhjælpe behovet for internationale skolepladser i København.

Europaskolen bliver opført som et ca. 14.000 kvadratmeter nybyggeri i Carlsberg Byen og bliver nabo til de to fredede bygninger, Maskincentralen og Kedelhallen. Det er tanken, at skolen med sin placering i Carlsberg Byen, skal tiltrække elever fra hele hovedstadsområdet og være et særligt tilbud i Ørestadsregionen.

- Skolen passer godt ind i Carlsberg Byens planer om at udvikle et mangfoldigt og attraktivt bykvarter med masser af liv. Det nye bykvarter kommer i forvejen til at rumme en af landets største uddannelsescampus, Carlsberg Campus, hvor Professionshøjskolen UCC’s 10.000 studerende vil have deres daglige gang. Hertil kommer der også en helt ny S-togsstation, Carlsberg Station, som skal servicere de mange pendlere og beboere i det nye bykvarter, fortæller Morten G. Fossum, der er direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Der vil senere på året blive afholdt en totalentreprisekonkurrence i omvendt licitation efter forudgående prækvalifikation i henhold til EU´s udbudsdirektiv. Ud over selve Europaskolen på ca. 14.000 kvadratmeter udbydes også en P-kælder med plads til ca. 230 parkeringspladser. Vinderen af konkurrencen forventes offentliggjort i maj 2015.

Første spadestik til den nye Europaskole vil efter planen blive taget i løbet af 2016, og i efteråret 2018 kan de første elever gøre sig klar til at flytte ind i de nye lokaler i Carlsberg Byen. Foruden midler fra Københavns Kommune er det de fire fonde Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond, der står for den samlede finansiering af skolen.

Fakta om Carlsberg Byen
Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S opfører over de næste 10-15 år et nyt bykvarter på Carlsbergs tidligere bryggeriområde på Vesterbro 2 km fra Rådhuspladsen med bl.a. kontorlokaler, butikker, restauranter, skoler, kulturinstitutioner, og 3000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser. Visionen er at skabe et mangfoldigt, levende og bæredygtigt bykvarter, som vil være attraktivt for erhvervsliv, beboere og besøgende.

Når Carlsberg Byen er fuldt udviklet, vil bykvarteret være på knap 600.000 etagemeter, der forventes fordelt med ca. 45 % til boliger, ca. 45 % til butikker og erhverv og ca. 10 % til kultur, idræt og institutioner.

I Carlsberg Byen vil moderne arkitektur indgå i et samspil med områdets eksisterende bygninger, der er tegnet af nogle af samtidens bedste danske arkitekter. Carlsberg Byen opføres efter arkitektfirmaet Entasis’ masterplan – en plan, der blev tildelt prisen som verdens bedste masterplan på World Architecture Festival i Barcelona i 2009. Entasis’ plan er inspireret af kvaliteterne i de historiske bykerner. Bykvarteret kommer derfor til at rumme tæt bebyggelse med charmerende byrum og pladser, smalle gader og snævre passager kombineret med åbne, grønne parker og ni tårnhuse i varierende højder fra 50 m til 120 m.

Bykvarteret vil blive forsynet med ca. 4.500 parkeringspladser, der hovedsagelig bliver placeret i p-kældre. Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem en ny og moderne S-togsstation, Carlsberg Station, der står færdig i 2016. Et fintmasket net af cykelstier vil tilbyde cyklister hurtige og sikre forbindelser.

Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, Realdania, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144