23948sdkhjf

Slidte betonfacader får nyt liv

Syv boligblokke på Østerbro i København fremtidssikres med nye facader. Rådgiveren Gaihede og entreprenøren Arne Pedersen skal gennemføre projektet.
De markante, grå betonblokke ved Lersø Park Allé på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Østerbro i København bliver nu klædt på til fremtiden. En større renovering er netop påbegyndt. Den skal trimme de gamle blokke, så de både med hensyn til energi og facade bliver løftet op til nutidig og fremtidig standard.

Det er andelsforeningen A/B Studsgaarden, der står bag projektet. Foreningen har i en længere periode i samarbejde med rådgivningsfirmaet Gaihede har gjort klar til opgaven, der skal forbedre bygningerne fra 1967.

- Det er en stor udfordring, da vi har at gøre med markante bygninger, der fylder meget både rent fysisk og i mange menneskers sind. Vi har i tæt samarbejde med bestyrelsen og de lokale andelshavere og beboere fundet frem til et projekt, der både tilgodeser de nødvendige forbedringer og skaber en flot fysisk ramme, siger projektleder Søren Just fra Gaihede, der har til opgave at lede projektet frem til dets afslutning i februar 2016.

Blokkene, også kaldet ’Studsen’, består af 412 boliger fordelt på fire blokke á otte etager og tre blokke á fem etager. Der er bred opbakning i foreningen til projektet, der sikrer en pænere facade, reparerer slitage på konstruktionen, og medfører lavere energiregninger samt et bedre indeklima for andelshaverne.

- Det er nødvendigt at renovere blokkene, da de er nedslidte. Samtidig er det oplagt at give bygningerne et løft både med hensyn til facade og isolering. Og det er med dette projekt nået inden for den økonomiske ramme, vi har sat. Det er meget positivt, siger formand for A/B Studsgaarden, Gorm Rosenbech.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.403