23948sdkhjf

Rådhus bliver til 86 grønne boliger

I samarbejde med Bjerg Arkitektur vil Domea opføre 86 bæredygtige og fleksible boliger i og omkring Smørum Rådhus.
Egedal Kommune har skrevet kontrakt med Boligselskabet Rosenvænget v/ Domea, som over de næste år vil opføre 86 lejligheder i fem forskellige størrelser fra 38 til 110 kvadratmeter. 27 af lejlighederne indrettet i det eksisterende rådhus, andre i to nye etager på taget af rådhuset eller ved siden af i det nærliggende grønne område.

- Det er et utroligt flot og gennemtænkt boligbyggeri, der bogstaveligt talt genbruger det gamle rådhus som fundament for noget helt nyt og bæredygtigt. Boligerne i Smørum Rådhus imødekommer et stort behov for flere almene boliger til eksempelvis singlefamilier og ældre, der har behov for mindre plads og udgifter, men gerne vil bo godt og miljøbevidst, siger Ib Sørensen, formand for planudvalget i Egedal Kommune.

Alle boligerne i Smørum Rådhus skal opfylde kravene til bygningsklasse 2020. Desuden er tanken, at byggeriet skal bidrage positivt til nærmiljøet i Smørum ved at producere energi, rense grundvandet, genbruge regnvandet, rense luften og skabe mere biodiversitet med grønne facader og tage.

Med aftalen har Egedal Kommune nu solgt begge de tidligere rådhusgrunde i Ølstykke og Smørum til almene boliger. I starten af juli blev det nuværende Ølstykke Rådhus solgt til Ølstykke Almene Boligselskab, der bygger 87 nye boliger til familier og seniorer på rådhusgrunden. Kommunen oplyser, at den samlede salgssum for de to rådhuse er 33 mio. kr. Hertil kommer 13 mio. kr. inkl. moms for de to ubebyggede grunde med Smørum Rådhus.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141