23948sdkhjf

Byggebranchen kritiserer finanslovsudspil

Regeringen gambler med beskæftigelsen i byggeriet, og man risikerer at kvæle opsvinget, før det overhovedet er kommet i gang, lyder kritikken.
Både Dansk Byggeri og Håndværksrådet er særdeles skuffede over, at regeringen ikke har fundet penge til at videreføre BoligJobordningen i det finanslovsforslag, der blev fremlagt tirsdag.

- Over 550.000 danskere benyttede i 2013 BoligJobordningen, der dermed har bidraget til at gøre sort arbejde hvidt, til at mindske det uproduktive gør-det-selv arbejde og har udbygget værdien af den private boligmasse. Samtidig er det en ordning, der skaber job svarende til ca. 5.000 årsværk, og som sikrer aktivitet ikke mindst i Udkantsdanmark, siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør hos Dansk Byggeri.

- Regeringens ambition om at skabe 150.000 private jobs frem mod 2020 klinger meget hult, hvis man lægger ud med at nedlægge de tusindvis af arbejdspladser, håndværkerfradraget skaber i de små og mellemstore virksomheder i byggeriet, supplerer Ane Buch, administrerende direktør hos Håndværksrådet.

Hos Dansk Byggeri man betegner man skrotningen af BoligJobordningen som en finanspolitisk stramning, og det mener Lars Storr-Hansen gøres på et helt forkert tidspunkt.

- Dansk økonomi har fødderne solidt plantet i ingenmandslandet mellem krise og opsving. Og den samlede samfundsøkonomiske produktion ligger lavere end før krisen og omkring 3 procent under det niveau, som de økonomiske vismænd betegner som normalsituationen. Det er på den baggrund, vi mener, at økonomien fortsat i 2015 har brug for et lille, men kærligt puf bagi, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093