23948sdkhjf

Penge til Kulturbro og svømning

I magistratens budgetforslag er der ifølge Aalborgs 1. viceborgmester blandt andet afsat midler til Kulturbroen, en udvidelse af skolesvømningen og yderligere 1.500 ungdomsboliger.
Ifølge en pressemeddelelse fra 1. viceborgmester Daniel Nyboe Andersen er der i magistratens budgetforslag, der bliver fremlagt i dag, afsat penge til cykel- og gangstien over Limfjorden og flere andre infrastrukturprojekter i Aalborg Kommune.

- Vi styrker infrastrukturen yderligere ved at sikre anlæg af Egnsplanvej, en udvidelse af Tranholmvej og ikke mindst udviklingen i Aalborg Øst, hvor både forbedringer af Astrupstien, bybro, Trekanten og området ved Tornhøjcentret er på budgettet. Vi glæder os samtidig over, at vi allerede i 2014 har fundet finansiering til at påbegynde byggeriet af cykel- og gangstien over Limfjorden (Kulturbroen) endeligt er på plads. Ikke mindst takket været 15 mio. kr. i statsstøtte til projektet, siger Daniel Nyboe Andersen i en pressemeddelelse.

Der er ifølge viceborgmesteren også enighed i byrådet om, at man skal forsøge at få en aftale om en letbane fra Aalborg til universitetsområdet og det nye supersygehus.

1500 ekstra ungdomsboliger
Desuden indeholder budgetforslaget ifølge Daniel Nyboe Andersen planer om tilskud til byggeri af yderligere 1500 ungdomsboliger, 250 familieboliger, ligesom man vil bygge et demensplejecenter med 72 pladser inklusiv aflastningsboliger i Aalborg Øst.

Der er også godt nyt i budgetforslaget til de studerende, da der ifølge Daniel Nyboe Andersen er planer om 100 nye læsepladser i en ny læsesal i forbindelse med Studenterhuset.

Skolesvømning udvides
Ifølge den radikale gruppeformand er der også enighed om at udvide skolesvømningen.

- Der er nu enighed om at forbedre tilbuddet endnu mere, så vi kommer tilbage på niveauet fra før hele miseren med tørsvømning begyndte, udtaler han i pressemeddelelsen.

Ved budgetforhandlingerne i 2010 besluttede byrådet sig som bekendt for at spare skolesvømningen på 4. klassetrin væk for dengang at tilbyde et svømmekursus i forbindelse med sommerferien
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078