23948sdkhjf

Britisk BIM-ekspert deler ud af erfaringerne

Storbritannien skal spare 20 % på offentligt byggeri – mød arkitekten og BIM-eksperten, der er med til at realisere målet.
Digitale bygningsinformationsmodeller kan spare byggeriet for milliarder, og i Storbritannien er man for øjeblikket i fuld gang med at realisere potentialet.

På bare fire år er målet at reducere offentlige bygge- og driftsomkostninger med 20 %, blandt andet gennem bedre BIM.

BIM-ekspert Richard Waterhouse fra den britiske arkitektsammenslutning RIBA Enterprises er med til at gennemføre spareplanen. Han besøger nu Danmark på landets største konference om standarder og digitalt byggeri, bips-konferencen.

Budskabet er, at BIM er meget mere end blot 3D-modeller. Hvis vi skal nå de store besparelser, skal vi arbejde med ’integreret BIM’, hvor informationer kædes sammen digitalt på tværs af forskellige informationskilder som bygningsmodeller, beskrivelser og bygningsdelsdatabaser.

Gunnar Friborg, direktør i bips, glæder sig til konferencen, der finder sted i Nyborg den 15. september:

- Det bliver spændende at høre, hvordan vores britiske kolleger håndterer overgangen til BIM. De sætter barren højt og fokuserer på, at der virkelig er penge at spare med BIM og digitalisering, siger han

Udover Richard Waterhouse er der 18 indlæg fra danske virksomheder, der har fundet besparelser gennem standarder og BIM. Læs mere om konferencen på bips.dk

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08