23948sdkhjf

Kulturelt krydsfelt på vej i Kolind

Byggeprojektet og projektforslag for Kolind+, et center med bibliotek, en udvidelse af Kolind Hallen samt offentlige og kulturelle lokaler, er blevet godkendt af Syddjurs byråd og en lokalplan sendt i høring.
Byrådet i Syddjurs Kommune godkendt i juni byggeprogram og dermed projektforslag udarbejdet af Krads Arkitekter for Kolind+, der indeholder nyt bibliotek og lokalhistorisk arkiv, en udvidelse af Kolind Hallen samt offentlige og kulturelle lokaler til byens borgere, et Byen Hus.

På baggrund af det godkendte projekt for Kolind+ er der udarbejdet et forslag til en lokalplan samt forslag til kommuneplantillæg, som nærmere fastlægger bebyggelsens omfang og placering.

Byrådet har på et møde den 27. august vedtaget, at forslaget fremlægges til politisk behandling med henblik på offentlig fremlæggelse i otte uger.

Planen udfoldes i takt med at man finder pengene
Bibliotek og lokalarkiv opføres uændret i forhold til Krads Arkitekternes forslag. I første omgang opføres dog et reduceret Byens Hus, svarende til den del, der indgår som del af den igangværende områdefornyelse for Kolind Midtby. Lokalplanen giver mulighed for, at det oprindelige Byens Hus kan tilføjes såfremt det bliver muligt. Som en konsekvens af det reducerede Byens Hus, vil udearealerne ligeledes blive anlagt i en reduceret udgave.

Lokalplanen giver også mulighed for, at en fremtidig hal 2 på i alt 1.400 kvadratmeter kan realiseres, hvis det efterfølgende lykkes af skaffe den nødvendige finansiering.

Realiseringen af masterplanen vil ske i takt med, at den fornødne finansiering kan tilvejebringes, herunder eksempelvis omlægning af eksisterende parkeringsarealer ved skolen og dagsinstitutionerne i området.

.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094