23948sdkhjf

Ny Hillerød-bydel hedder Favrholm

Den sydlige del af Hillerød, hvor der skal bygges sygehus, ny station og en helt ny bydel, skal hedde Favrholm. Det har Hillerød Byråd besluttet efter en offentlig navnekonkurrence med over 400 forslag.
Blandt de 400 forslag til den nye Hillerød-bydel havde hele 17 personer foreslået Favrholm, og det populære navn vandt også byrådets hjerter onsdag aften.

De mange forslag om Favrholm har formentlig fundet inspiration i den gamle fredede hovedgård Favrholm, på vis jorde bydelen skal udvikles. Med sin synlige placering har Favrholm i århundreder markeret ankomsten til Hillerød.

- Navnet Favrholm kunne ikke være mere passende. Favr har fra gammel tid betydet skøn, dejlig, yndig, behagelig og lykkelig. Som billede på det liv, det skal være muligt at leve i den nye bydel er det rammende. Og som billede på de arkitektoniske kvaliteter, vi ønsker i bydelen, siger borgmester Dorte Meldgaard.

Holm, som historisk har været en vandomflydt landstrækning, er et godt billede på fremtidens byplanlægning af bydelen. Her bliver boliger, kontorer og hospitalet opført på de højereliggende arealer, mens regnvandet danner søer og vandløb, der løber gennem de lavereliggende områder til glæde for de kommende beboere i bydelen.

Hillerød vokser 20 procent med Favrholm
Favrholm vil i løbet af de næste 20-30 år vokse frem som en helt ny bydel i Hillerød.

I den nye bydel arbejdes der allerede intenst på de to første store beboere. Centralt i bydelen skal Region Hovedstaden opføre Nyt Hospital Nordsjælland, der fra 2020 åbner dørene op for et patientopland på 310.000 borgere i Nordsjælland. Tæt ved hospitalet åbner i 2019 en ny S-togs- og Lokalbanestation, der skal sikre Favrholm en kollektiv forbindelse til både hovedstadsområdet og Nordsjælland.

Med Favrholm vokser Hillerød by med 20 procent. Fuldt udbygget forventes bydelen at få 4.000 indbyggere og 8.000 arbejdspladser, heraf 4.000 alene på Nyt Hospital Nordsjælland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141