23948sdkhjf

Nye idéer til idrætsanlæg i havnemiljøer

Mange af landets industrihavne er ved at blive omdannet til rekreative områder. Men hvordan kan man udnytte dem til andet og mere end de populære havnebade, der er blevet anlagt mange steder? Et nyt idékatalog fra Lokale og Anlægsfonden giver flere bud på nye aktiviteter til havnene.
Der er stor interesse for at være aktiv på og ved vandet i de danske havne. Sammen med arkitekterne fra MLRP har Lokale og Anlægsfonden derfor udviklet forskellige bud på nye idéer til idrætsanlæg i rekreative havnemiljøer. Det er mundet ud i idékataloget ”AQTIV – idrætsanlæg i havnen”.

- Fonden har udviklet og støttet en række havnebade, der i sagens natur alle har svømning som hovedfunktion. Men vi så et behov for at undersøge, hvilke andre aktivitetsmuligheder, der findes på og ved vandet i havnene. Med idékataloget ”AQTIV – idrætsanlæg i havnen” præsenterer vi tanken om det multifunktionelle idrætsanlæg i havnen, som understøtter meget mere end svømning, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden Torben Frølich om idékataloget.

Idékataloget giver en række forslag til, hvordan der kan etableres anlæg til idræt i, på og ved havnevandet. Forslagene præsenterer løsninger til kendte og nye vandidrætsgrene og muligheden for at etablere anlæg i tre forskellige prisklasser.

Anlæggene udnytter rummene ved kajkanter og moler, og beskriver, hvordan der kan etableres faciliteter både på vand og på land. Eller henover og under vand. Projekterne er også rettet mod aktiviteter for alle aldre.

Derudover tager idékataloget fat om en række af de myndigheder og krav til natur og sikkerhed, som projektledere, der arbejder med idrætsfaciliteter ved og på vandet, er nødt til kende. Idékataloget er en vejledning i at komme i gang med et projekt, en vejledning i de forskellige aktivitetsmuligheder og en inspiration til konkrete projekter i forskellige størrelser.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142