23948sdkhjf

Ny udbuds- og indkøbsstrategi i Frederikssund

Frederikssund byråd godkendte den 27. august kommunens Udbuds- og indkøbsstrategi for perioden 2014 til 2017.
Udbuds- og indkøbsstrategien fastlægger de overordnede principper og retningslinjer for udbud samt indkøb af varer og tjenesteydelser i Frederikssund Kommune. Strategien har dermed til formål at skabe en fælles ramme for det fremadrettede arbejde med udbud og indkøb.

Strategien omfatter alle former for udbud i forbindelse med køb af varer, tjenesteydelser samt bygge- og anlægsopgaver og gælder for samtlige områder, institutioner m.fl. i Frederikssund Kommune. Selvejende institutioner og § 60 virksomheder er ikke omfattet af strategien.

Ingen lokal favorisering
Som led i udbuds- og indkøbsstrategien ønsker Frederikssund Kommune at indgå i et professionelt, værdiskabende samarbejde med leverandører. Kommunen har derfor vedtaget et leverandørkodeks, der gælder for alle indkøb af varer og tjenesteydelser. Enhver aktuel og potentiel leverandør behandles således med baggrund i principperne om gennemsigtighed, ligebehandling og ikke-diskrimination.

Frederikssund Kommune ønsker at samarbejde både med små, mellemstore og store leverandører. Udbudsreglerne udelukker favorisering af lokale leverandører. Alle leverandører får lige adgang til at konkurrere i forbindelse med udbud via kommunens elektroniske udbudssystem samt information på kommunens hjemmeside.

Frederikssund Kommune vil udnytte sin økonomiske volumen, hvor det er relevant i forhold til ydelsen/indkøbet til positivt at påvirke og sikre, at leverandørerne gør en aktiv indsats indenfor sociale klausuler, miljø m.m.

Fakta
Kommunens overordnede målsætning for udbud og indkøb er, at det sker i henhold til at sikre:
• Effektivitet - med lave priser, lave totalomkostninger og brugbare ydelser/løsninger for at sikre, at kommunen handler bedst og billigst.
• Innovation og kvalitetsudvikling - baseret på nytænkning og markedsmodning med fokus på markedsdialog.
• Bæredygtighed - gennem miljø- og energikrav samt ved at tage et samfundsansvar (CSR) og sociale hensyn, herunder i form af sociale klausuler og arbejdsklausuler, hvor det giver mening i forhold til ydelsen samt sikre et kædeansvar i forhold til evt. underleverandører.

Der er overordnet tre fagområder, der varetager udbud:
• Udbud og Kontrakt.
• Byggeriafdelingen.
• Plan, Vej og Miljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156