23948sdkhjf

Nemmere adgang til byggetilladelser i Thisted

Den 1. september lancerede Thisted Kommune det digitale værktøj Byg og Miljø, hvor virksomheder og borgere hurtigt, enkelt og effektivt kan søge om en tilladelse til bygge- og miljøprojekter.
- Vi glæder os til at lancere Byg og Miljø, som vi forventer, vil give borgere og virksomheder en langt bedre oplevelse af at søge om tilladelse til bygge- og miljøprojekter. Samtidig forventer vi også, at det vil lette sagsbehandlingen hos os, fordi vi ikke længere skal sende mangelfulde ansøgninger retur. Til glæde for både os og ansøgerne, siger direktør Jesper Holt Jensen.

Det nye digitale værktøj Byg og Miljø guider ansøgere om tilladelse til bygge- eller miljøprojekter gennem ansøgningsprocessen med overblik over nødvendige dokumenter, løbende information om, hvor langt man er i forløbet mm.

Bedre overblik
Byg og Miljø dækker hele bygningsreglementet, og både virksomheder og borgere vil derfor være dækket ind for alle ansøgninger. Byg og Miljø indeholder også et avanceret kort, som trækker på fællesoffentlige data. På den måde kan Byg og Miljø fortælle, om et projekt er i konflikt med for eksempel lokalplanen eller vandløbsloven.

- Hvis du for eksempel overvejer at købe et hus, kan du nu nemt og hurtigt få overblik over mulighederne på grunden. Det samme gælder naturligvis, hvis du overvejer nye projekter på din eksisterende grund og gerne vil have et hurtigt øjebliksbillede af mulighederne, siger Jesper Holt Jensen.

Den nye løsning er ikke det eneste tiltag, som gør det nemmere for borgerne at komme i gang med deres projekter. Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune har netop også besluttet at fjerne alle gebyrer for byggesager. Dermed bliver det fra 1. september gratis for både borgere og virksomheder at søge om tilladelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094