23948sdkhjf

Campus Lillebælt forener nyt og gammelt

Byggeriet af det nye Campus Lillebælt nær Odense Havn skal opføres i samarbejde mellem Henning Larsen Architects, entreprenør A. Enggaard, SLA og Midtconsult.
Tidligt på sommeren vandt Henning Larsen Architects sammen med entreprenør A. Enggaard, Midtconsult og SLA konkurrencen om Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense C.

Det nye og spændende campus-byggeri skal placeres på et grundareal på ca. 42.000 m² i Odense og bliver et startskud for områdets fremadrettede udvikling, der binder havnen og Odense Centrum sammen.

MidtConsult: En udfordring
For seniorprojektleder Karl Henrik Elkjær har de foreløbige opgaver med byggeprojektet været lidt af en udfordring især på grund af den korte tidsfrist.

- Vi har arbejdet under en ekstremt stram tidsplan med på halvanden måned at få udviklet projektet ud fra en håndbog til et færdigt projekt med tegninger, visuelt fremstillet og komplet møbleret model i 1:200. Det har været en spændende proces, hvor vi har siddet på lårene af hinanden for at afstemme forventninger og muligheder inden for de økonomiske rammer, som var fastlagt på forhånd, fortæller han til AOH.dk.

Midtconsult skal varetage projektering af alle ingeniørfagene herunder anlæg, konstruktioner, VVS, ventilation, sprinkling, el, brand, akustik, indeklima og bæredygtighed.

Variation, præcision og helhed
Den nye campus inddrager nogle af de gamle industribygninger på grunden. I dommerbetænkningen står der blandt andet om vinderprojektet:

- Projektet udgør en kompakt bygningskomposition, som på en klar og enkel måde binder nyt og gammelt sammen i en smuk og letforståelig arkitektur. […] Den samlede bygningsfigur fremstår med en særdeles stærk kombination af variation, præcision og helhed.

Byggeriet på 20.000 m2 skal huse i alt 3000 studerende, lever op til kravene for bygningsklasse 2015 og forventes at stå klar til studiestart i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125