23948sdkhjf

Første spadestik på opgradering af 18 broer

I dag tages det første officielle spadestik på det forberedende arbejde til udbygningen og opgraderingen af strækningen Ringsted-Holeby. I første omgang gælder det opgraderingen af 18 broer på Lolland og Falster.
Tirsdag den 2. september tager transportminister Magnus Heunicke det første spadestik på anlægsarbejdet, hvor Banedanmark går i gang med de fremrykkede aktiviteter. Det gælder i første omgang opgraderingen af 18 broer på Lolland og Falster.

Læs også: Arkil vinder første store kontrakt på Ringsted-Femern-banen

- Det er en stor milepæl for Banedanmark og Ringsted-Femern Banen projektet, at vi nu går i gang med anlægsarbejdet af de 18 vejbroer på Lolland og Falster. Det er første del af arbejdet med at skabe en bedre og hurtigere bane til gavn for passagererne, siger Jens Ole Kaslund, projektdirektør for Ringsted-Femern Banen.

Udover opgraderingen af de 18 vejbroer, så udgør de fremrykkede aktiviteter også anlæg af en midlertidig station i Rødby, opgradering af stationen i Vordingborg samt facadeisolering af en række boliger, hvoraf 300 bliver færdiggjort i år.

Læs også: Danske vejbroer bygges efter amerikansk inspiration

Ringsted-Femern Banen er et af Banedanmarks store anlægsprojekter, der frem mod 2020 skaber fremtidens jernbane, der skal gøre det muligt at fordoble passagerantallet og godstransporten. Når banen står helt færdig i 2021 vil det være muligt at køre 200 km/t. mod de nuværende 120/160 km/t., hvorved rejsetiderne bliver markant sat ned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11