23948sdkhjf

700 skolebørn slog Hjørring Stadion i stykker

Eleverne på Hjørring Private Realskole startede ugen med at hamre løs på Hjørring Stadions gamle tribune. Den må lade livet til fordel for det, der betegens som Danmarks mest bæredygtige stadion.
Det skriver nordjyske.dk.

Nedrivningen af Hjørrings gamle stadion kom i gang på utraditionel vis. 700 elever fra Hjørring Private Realskole slog mandag lag efter lag af den gamle, gule tribune med hver deres medbragte hammer.

Bæredygtigt stadion klar i 2015
Opførelsen af Hjørrings nye stadion er lagt i hænderne på Lund & Staun, som står med totalentreprisen i et team bestående af de tre aarhusianske virksomheder, Lumo Arkitekter, Regnbuen Arkitekter og SlothMøller Rådgivende Ingeniører.

Læs også: Lund & Staun vinder Danmarks mest bæredygtige stadion

Det nye stadion vil blandt andet være kendetegnet ved at overholde kravene til passivhuse samt indarbejde elementer fra DGNB - hermed er der lagt op til Danmarks mest bæredygtige stadion. Derfor vil der blive arbejdet med højisolerede konstruktioner, udnyttelse af dagslys, luftkvalitet, affaldshåndtering og minimering af udgifter til drift og vedligehold i det nye stadionbyggeri.

Fakta
- Hjørring Private Realskole, VUC Nordjylland og Hjørring Kommune står i fællesskab bag det nye stadion på Femhøje i Hjørring. De to uddannelsesinstitutioner financierer projektet med godt 20 millioner kroner, mens kommunen stiller med 10 millioner kroner.

- Projektet indeholder to nye idrætshaller, omklædningsfaciliteter, undervisningslokaler, café samt overdækket tribuneafsnit i forbindelse med den eksisterende fodboldbane.

- Det nye stadion vil stå færdigt ved midten af juli 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109