23948sdkhjf

Aflivet fradrag løfter efterspørgsel til nye højder

3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver, oplever sit højeste aktivitetsniveau til dato ovenpå regeringens beslutning om at ikke at videreføre boligjob-ordningen.
Om fire måneder er det efter alt at dømme slut med boligjob-ordningen. Regeringens forslag til en ny finanslov indeholder ingen forlængelse af håndværkerfradraget, og nu har danskerne fået travlt med at bestille håndværkere inden året er omme.

Efterspørgslen på håndværkere er så stor, at 3byggetilbud.dk i sidste uge har haft en vækst på 74 procent i antallet af modtagne opgaver sammenlignet med, hvad man normalt modtager.

- Vi har aldrig nogensinde modtaget så mange bygge- og renoveringsopgaver, som vi gjorde i sidste uge. Det er i høj grad opgaver, der udløser håndværkerfradrag, som vi modtager mange af. Bygherrerne spørger ind til fradraget og vil være sikre på at arbejdet er udført inden året er omme, så de kan drage økonomisk fordel af fradragsordningen, fortæller Karsten Arendt, der er servicechef hos 3byggetilbud.dk.

Mangler snart håndværkere
Hos 3byggetilbud.dk kan man mærke at efterspørgslen er særligt stor på de opgaver, hvor arbejdslønnen udgør en stor del af regningen, fordi at der her er ekstra mange penge at spare med håndværkerfradraget. Disse tæller blandt andet gulv- og malerarbejde, isoleringsopgaver eller renovering af køkken og bad.

3byggetilbud.dk samarbejder med flere end 1.000 leverandører og håndværkerfirmaer landet over, men hos byggeportalen har man snart så travlt, at der snart kan være brug for at få flere håndværkere tilknyttet:

- Vi kan mærke at der er travlhed derude, der er mange af vores håndværkere, som har tætpakkede ordrebøger allerede nu. Bliver danskerne ved med at være så byggelystne, så har vi nogle områder af Danmark, hvor vi kommer til at mangle håndværkere, der har plads i ordrebøgerne, forklarer Karsten Arendt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094