23948sdkhjf

E&P har bidt sig fast i Aarhus

På to år har Enemærke & Petersen udviklet sin jyske forretning fra nærmest ingenting til i år at runde 400 millioner kroner i omsætning.
Efter en forsigtig opstart i 2010-11 tog udviklingen for alvor fart, da E&P Vest i løbet af få uger i 2013 vandt to store almene renoveringsopgaver – hver af dem med en kontraktsum på tæt ved 400 mio. kr. og begge med opstart hen over vinteren 2013-14.

Sideløbende har virksomheden fået nogle rigtig gode og spændende mindre og mellemstore opgaver; blandt andet på gågaden i Aarhus, på Aarhus Teater og på Aarhus Universitetet. Opgaver, som alle er med til at stabilisere den relativt nystartede virksomhed i Aarhus og skabe fundamentet for en fremtid i Danmarks næststørste by.

- Vi er faktisk blevet prækvalificeret til hvert eneste udbud, vi har lagt billet ind på. Det er jo helt unikt for en ny virksomhed på markedet, og det vidner om, at kunderne har forventninger til os. Det er jeg meget opsat på at leve op til, siger afdelingsdirektør Anette Storm.

Den ingeniøruddannede aarhusianer blev i sommeren 2013 valgt til at stå i spidsen for E&P Vest, og står i dag i spidsen for en medarbejderstab på godt 200.

- Jeg mener, at det er ret exceptionelt at etablere så stor og bred en forretning i et nyt geografisk marked på så kort tid. Det er naturligvis de to store projekter, der driver det meste lige nu, men der ligger også lignende opgaver i udbudspipelinen, og vi tror faktisk på yderligere udvikling i de kommende år – ikke mindst med flere mindre og mellemstore opgaver og med bygningsservice, som vil blive et nyt vækstområde i de kommende år, supplerer markedsdirektør Søren Faebo Larsen.

Dobbelt op i 2015
At Enemærke & Petersen skulle ind på det jyske marked, var på en måde selvindlysende. Igennem de senere år har firmaet vundet en række store opgaver med at renovere 1960’ernes efterhånden nedslidte almene boligbyggerier.

Disse er stort set alle udført efter samme ’semiindustrielle’ renoveringsmetode, hvor facader og andre bygningsdele udskiftes hurtigt og effektivt, så beboerne kan blive boende og genhusning undgås. Urbanplanen, Brøndby Strand og Albertslund Syd er blot nogle af de almene boligbebyggelser i hovedstadsområdet, som E&P har været med til at give et tiltrængt løft.

- Men der er jo masser af tilsvarende bebyggelser overalt i landet, og ikke mindst i de store østjyske byer, så det er oplagt, at der også er opgaver for os her, siger Søren Faebo Larsen.

Springet over Kattegat er samtidig en forudsætning for at virkeliggøre den strategiplan, som ledelsen søsatte i 2010. ” Dobbelt Op i 2015 ” hedder planen, som på fem år skal fordoble firmaets toplinje på dengang knap 1 mia. kr. Med en estimeret 2014-omsætning på 400 mio. kr. i vest og 1,3 mia. kr. i øst er det inden for rækkevidde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157