23948sdkhjf

Masterplan skal binde Campus Slagelse sammen

Byrådet vedtog i sidste uge den masterplan, der sætter rammerne for udviklingen af Campus Slagelse omkring stationen. Planen anbefaler blandt andet en ny bro og et campusstrøg.
Et borger- og studenterhus, en gang- og cykelbro over jernbanen og et campusstrøg. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra Gehl Architects og Dansk Bygningsarv, som har lavet en masterplan for, hvordan området omkring Slagelse Station kan udvikles til en levende uddannelsescampus.

- Uddannelse er et af de vigtigste ben i vores vækststrategi. Vi vil gerne tiltrække mange studerende til Slagelse. Hvis det skal lykkes, skal vi også kunne tilbyde et spændende studie- og bymiljø. Med vedtagelsen af masterplanen har vi et godt udgangspunkt for at gøre den vision til virkelighed, siger borgmester Sten Knuth (V) i en pressemeddelelse.

Unik placering
Campusområdet skal strække sig langs banen ved Slagelse Station, og netop placeringen tæt på både station og bymidte giver Slagelse en unik mulighed for at skabe en campus, hvor lærings- og vækstmiljøer bliver kombineret med et levende byliv, mener Gehl Architects og Dansk Bygningsarv.

For at understøtte den udvikling anbefaler de, at området fra Godsbanebygningen til Kalundborgvej udvikles med grønne oaser og rekreative tilbud, mens det anbefales at arbejde med vækst- og læringsmiljø omkring stationsbygningen. Prorektor Bjarne Graabech Sørensen fra SDU er tilfreds med masterplanens anbefalinger.

- SDU har en unik placering ved stationen – tæt ved de offentlige transportmidler, tæt på bymidten. Fremtidens Campus Slagelse vil gøre området endnu mere attraktivt for vores studerende, hvor de vil blive en del af et inspirerende studie- og vækstmiljø. Et rigtigt campusmiljø, som vi kender fra andre byer, sammen med en masse studerende fra UCSJ, siger han.

SDU er allerede beliggende i området, og det er hensigten, at University College Sjælland (UCSJ) på sigt også vil flytte sin Slagelse-afdeling til Campus Slagelse.

- Vi synes, at det er et rigtig godt projekt og ser frem til det videre arbejde. Med nærheden til stationen og universitetet er der mulighed for at skabe rigtig gode betingelser for uddannelses- og studiemiljøet. Masterplanen giver et rigtig godt afsæt for det arbejde, vi skal til at tage fat på, siger rektor Ulla Koch, UCSJ.

Med vedtagelsen af Masterplanen har byrådet godkendt rammen for den videre udvikling af Campus Slagelse. Men før enkelte anbefalinger bliver til virkelighed, skal det behandles af Byrådet. Næste skridt bliver at lave en rækkefølgeplan for, hvornår og hvordan, hvilke delprojekter skal realiseres.

Fakta om anbefalingerne i masterplanen
Gehl Architects og Dansk Bygningsarv er blevet bedt om at komme med anbefalinger til, hvordan Campus Slagelse kan udvikles. De anbefaler blandt andet:

Et ”Campusstrøg” langs med Sdr. Stationsvejskal binde området sammen og samtidig skabe plads til ophold og aktiviteter.

En gang- og cykelbro over banen skal binde begge sider af campus bedre sammen og sikre, at også den vestlige side af banen, hvor busstationen ligger i dag, bliver et centrum for aktiviteter.

Det foreslås, at parkeringspladsen ved den gamle godsbanebygning bliver omdannet til ”Lille Stationsplads” med borde og bænke. Der er også herfra, at en ny bro skal forbinde de to sider af banen sammen.

På Stationspladsen anbefales det, at der plantes træer og gøres plads til udeservering og cykeludlejning. Derudover skal vejen og selve pladsen ligge i samme niveau, så der bliver bedre plads til cyklister og fodgængere.

Området, som ligger mellem den gamle godsbanebygning og Kalundborgvej foreslås omdannet til ”Campusplænen”, hvor der er plads til picnicborde og fysisk udfoldelse.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219