23948sdkhjf

Cowi vil slå rekordåret 2013

Den rådgivende ingeniørvirksomhed med et driftsoverskud på 95 mio. kr., og koncernchefen ser gode muligheder for at forbedre rekordresultatet fra 2013.
Cowi leverede i første halvår af 2014 en omsætning på 2.694 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 95 mio. kr., og det er koncernchef Lars-Peter Søbye godt tilfreds med.

- Halvårsresultatet er på niveau med vores forventninger. I forhold til første halvår 2013, som var ekstraordinær godt, har vi haft en nedgang i indtjeningen. Med store produktionsmåneder i september, oktober og november samt med afsæt i en solid ordrebeholdning forventer jeg et godt andet halvår for 2014, og at vi dermed opnår et bedre årsresultat end i 2013, som var et rekordår for Cowi. Den positive udvikling vil dermed fortsætte på grundlag af vores "PowerHouse 2015"-strategi, der siden 2011 har været fundamentet for vores forretningsudvikling – men også afvikling i udvalgte områder, fortæller han.

I løbet af det sidste halve år har Cowi vundet flere store anlægs- og infrastrukturprojekter; blandt andet trafik-, plan- og anlægsrådgivningen på Ring 3-Letbanen (strækningen fra Lundtofte nord for København til Ishøj i syd) samt rådgivningen på den arkitektoniske del af letbanen. Hertil kommer Salvador-Itaparica-broprojektet i Brasilien, projekteringen af banegården Knutpunkten i Helsingborg samt udvidelsen og renoveringen af Ugandas største lufthavn i Kampala. Cowi er også nøgleleverandør på forberedelsen af Køge Nord-Næstved-strækningen til elektrificering.

Opkøb styrker kompetencerne
I marts måned overtog Cowi den danske jernbanerådgivningsvirksomhed Apsilon og fortsatte dermed sin investering i specialistkompetencer.

Ifølge Lars-Peter Søbye er jernbaner et område, hvor Cowi har oplevet en solid vækst på cirka 60 procent gennem det seneste år. Han forventer fortsat positiv udvikling på området, da banesignalerne i det meste af Skandinavien og det øvrige af Europa skal udskiftes for at effektivisere og harmonisere togdriften.

- Opkøbet er led i vores strategi om kontinuerligt at styrke vores kompetencer og øge vores volumen – særligt inden for områderne infrastruktur, vand og energi, hvor vi forventer stor vækst i fremtiden, siger Lars-Peter Søbye og afslutter:

- Der har også været områder, hvor vi endnu ikke har realiseret vores fulde potentiale. Det drejer sig især om Norge og Sverige, hvor vi har brugt det sidste halve år på at geare forretningen, via omorganiseringer og procesoptimeringer, til netop at favne det enorme forretningspotentiale, der er til stede på det skandinaviske marked i disse år. Vi har en klar forventning om, at det er en indsats, der vil vise sin værdi allerede inden årets udgang.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094