23948sdkhjf

Nye tal hamrer pæl gennem flaskehals-myte i byggeriet

Sådan lyder meldingen fra Dansk Byggeri oven på en opgørelse over færre arbejdstimer i bygge- og anlægsbranchen i andet kvartal af 2014.
Der blev i andet kvartal af 2014 præsteret 59 millioner arbejdstimer i bygge- og anlægsbranchen. Det er færre end i første kvartal, hvor bygge- og anlægsaktiviteten blandt andet blev holdt oppe af stormskadeeffekter.

Opgørelsen viser, at der blev ydet 1,9 procent færre arbejdstimer i bygge- og anlægsbranchen i årets andet kvartal i forhold til første kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Og de nye tal fra Danmarks Statistik stemmer ifølge Dansk Byggeri fint overens med, at lønmodtagerbeskæftigelsen i byggeriet i samme kvartal faldt med 2.600 fuldtidsansatte, svarende til et fald på 2,1 procent.

- Danmarks Statistiks arbejdstidsregnskab er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen. Og dagens tal bekræfter, at en del af den ganske høje bygge- og anlægsaktivitet i første kvartal var en midlertidig engangseffekt på grund af udbedring af storm- og stormflodsskader, siger Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Faldet i præsterede arbejdstimer muliggør samtidig, at den ledige kapacitet i byggeriet kan bringes i anvendelse andre steder i branchen. Dermed bidrager dagens tal også til at hamre en tyk pæl gennem myten om flaskehalse og kapacitetsproblemer.

Dansk Byggeri har løbende og konsekvent afvist, at byggeriet skulle have ramt kapacitetsgrænsen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094