23948sdkhjf

København investerer milliarder i bygge og anlæg

Familie- og ungdomsboliger, skolebyggeri, plejehjem og cykelstier er noget af indholdet i Københavns nye budgetaftale.
Over én mia. kroner til folkeskolen – blandt andet en helt ny skole og flere klasselokaler. Mere end 1.315 nye familie- og ungdomsboliger. En halvering af byggesagsgebyrerne. En cykelpakke på 75 mio. kroner til blandt andet grønne cykelruter.

Det er blot nogle af resultaterne i en aftale om Københavns Kommunes budget for næste år, som et flertal bestående af Socialdemokraterne, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, SF og Dansk Folkeparti netop er blevet enige om.

- København skal være for alle. Vi investerer i en stærk folkeskole. Vi bygger boliger som almindelige lønmodtagere og studerende har råd til at bo i. Vi satser massivt på nye job ved at investere i byen og skabe bedre vilkår for erhvervslivet. Og sidst men ikke mindst sætter vi tidligere ind overfor udsatte unge, samtidig med at vi skaber bedre forhold for unge hjemløse og handicappede, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Ifølge Københavns Kommune er der i perioden 2015-2018 planlagt bygge- og anlægsinvesteringer for 11,1 mia. kr.

Udvalgte elementer i aftalen:
• 450,9 mio. kr. til en ny tresporet skole på Artillerivej til 840 elever på Islands Brygge samt to nye skolespor til 560 elever på henholdsvis Bellahøj Skole og Oehlenschlægersgades Skole. Helhedsrenovering af skolerne Kildevæld, Oehlenschlægersgade, Bellahøj, Frederiksgård og Strandboulevarden samt færdigrenovering af yderligere 3 skoler for i alt 441,1 mio. kr.

• Der afsættes 235 mio. kr. til at støtte opførelsen af 690 almene familieboliger og op til 625 nye ungdomsboliger.

• En halvering af byggesagsgebyrerne. Det sikrer, ifølge Københavns Kommune, virksomheder og borgere en årlig besparelse på 42,4 mio. kr. Hertil kommer en investering i et nyt erhvervshus til i alt 41,7 mio. kr. inklusive drift i fire år.

• En cykelpakke med 75 mio. kr. til bl.a. grønne cykelruter og bredere cykelstier.

• Der afsættes 36,6 mio. ekstra til skybrudsikring af København og kommunens klimasekretariat videreføres, så der sikres en fortsat opmærksomhed på at klimasikre byen.

• Københavns Kommune afsætter 30,8 mio. kr. til et lån til en ny skibakke på Amager Ressource Center.

• Det nuværende Sølund Plejecenter ved Sortedamssøen rives ned, og der opføres et moderne byggeri med 70 pct. ældreboliger og 30 pct. ungdomsboliger. Der afsættes 30 mio. kr. til en sundhedspulje og i snit 20 mio. kr. årligt til en ældrepulje mm.

Link til Budgetaftale 2015 i Københavns Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079