23948sdkhjf

Arkitekt i spidsen for Dansk Center for Lys

Karina Mose (KADK) indtræder som ny formand i foreningen, der er landets største forum for professionelle lysfolk.
Med valget af Karina Mose som ny formand markerer Dansk Center for Lys, at centerets arbejde for at samle hele værdikæden også vedrører enhver arkitekt. Karina Mose har bred erfaring fra både tegnestue- og undervisningsverdenen og er ansvarlig for KADK’s nye akademiske lysuddannelse.

- Jeg har været medlem af Dansk Center for Lys i mange år og været jurymedlem ved uddelingen af Den Danske Lyspris, hvilket virkelig har udvidet min indsigt i kompleksiteten af både kunstlys- og dagslysløsninger. Det nye bygningsreglements stramme krav til dagslysindtagene samt energiforbruget til kunstbelysningen fordrer, at arkitekten tænker helt anderledes holistisk. Vinduerne er ikke blot en del af facadedesignet, men skal være gennemtænkt i forhold til orientering og bygningskontekst, og dagslysindtag og solafskærmninger skal være i tæt samspil med kunstlysstyringen. Lyset er en meget vigtig del af indeklimaet og skal frem for alt understøtte brugernes liv, færden og arbejde – visuelt såvel som fysiologisk, siger Karina Mose.

Dansk Center for Lys’ medlemmer tæller ingeniører, lysdesignere, energiforsyningsselskaber, forskere, undervisere, branchefolk og en del arkitekter, og dækker dermed interessenterne helt bredt. Det er formidling af relevant viden om lys, netværksarrangementer og politisk og standardiseringsmæssigt arbejde, der er centrets vigtigste aktiviteter.

Direktør Anne Bay, Dansk Center Lys, supplerer:

- Vi vil gerne holde vores medlemmer up-to-date fagligt, give dem lejlighed til at møde hinanden og sørge for, at der er masser af muligheder for at se konkrete lysløsninger i praksis. Lys for mennesker er ikke bare beregninger, men skal opleves. Det er holdninger, som jeg ved Karina Mose helt deler med os, og af samme grund glæder jeg mig meget til at arbejde videre med hende.

Karina Mose afløser civilingeniør Bjarne Corneliussen som formand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093