23948sdkhjf

Eksperimenterende multiplads ved Odense rådhus

I. Vilhelm Werners Plads bag Odense Rådhus vil blive forvandlet til et nyt, spændende og fleksibelt byrum, når arkæologiske udgravninger på pladsen er slut om en uges tid.
Nyindretningen af pladsen er en del af Fra Gade til Bys indsats omkring midlertidige aktiviteter. Indsatsen skal sikre, at området på og omkring byggepladsen er et spændende sted at besøge, selv mens der bliver gravet og bygget rundt omkring.

Den nye plads skal kunne rumme mange forskellige aktiviteter, alt imens første etape af byggeriet af en ny, grøn bydel med boliger, kultur og p-kælder er i gang på Thomas B. Thriges Gade mellem Østre Stationsvej og Nørregade.

- Et af de helt overordnede formål med Fra Gade til By projektet er som bekendt at binde den østlige og vestlige del af Odense sammen igen, og det er blandt andet den øvelse vi tager forskud på, med ny-indretningen af I. Vilhelm Werners Plads, siger arkitekt i Fra Gade til By projektet, Gitte Lea Bendorf Jensen.

Nye idéer prøves
Indretningen af pladsen vil også blive brugt
Formålet med ny-indretningen af pladsen er at:
• Skabe gode rammer for de midlertidige aktiviteter i omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, der skal gøre området attraktivt mens vi venter.
• Binde Overgade og Vestergade mere sammen på tværs, så den fremtidige forbindelse allerede nu understøttes og fremhæves.
• Sikre at byrummet kan fungere uden midlertidige aktiviteter. Dvs. at pladsen stadig skal være attraktiv at opholde sig i, når der ikke er midlertidige aktiviteter i gang.
som en test forud for den permanente indretning af de i alt 9 byrum og pladser, som omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade skaber i hele projektområdet.

- For os er det en virkelig god mulighed for at prøve forskellige ting af. Det er utroligt sjældent, at man i et byggeprojekt får mulighed for det og især midt i en stor by som Odense, siger projektchef for Fra Gade til By, Svend Heegaard og fortsætter:

- Vi ved, hvad der traditionelt fungerer i et byrum, men når vi nu har muligheden for at prøve helt nye og lidt mere eksperimenterende muligheder af i praksis, så er det altså med at slå til.

Den nye plads er klar til vinter
På grund af ledningsarbejder og mindre arkæologiske udgravninger langs Odense Rådhus i efteråret, forventer Fra Gade til By at dele anlægget af pladsen op i to etaper.

Først etableres den tværgående forbindelse mellem Overgade og Vestergade, hvor Fra gade til By forventer at kunne starte anlæg i oktober 2014.

Senere på året bliver selve I. Vilhelm Werners Plads etableret.

Levetiden på det midlertidige byrum vil være ca. 2-3 år. Det vil sige indtil byggeriet af P-anlæg og karréer i den sydlige del af projektområdet starter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078