23948sdkhjf

Prisvindende tegnestue vinder Bogense Søbad

Land+ landskabsarkitekter i samarbejde med Sunke Arkitekter vandt den 12. september 2014 førstepræmien i konkurrencen om renoveringen af Bogense Søbad i Bogense.
Inden for de senere år har en øget interesse for de nordfynske turistområder skabt et behov for genudvikling. Derfor skal det nuværende Bogense Søbad over en treårig periode nu renoveres, for at give lokalbefolkning og turister et endnu bedre udflugtsmål.

Til at stå i spidsen for renoveringen af Bogense Søbad i Bogense er Land+ Landskabsarkitekter i samarbejde med Sunke Arkitekter netop udpeget. Projektet er budgetteret til 6,5 mio. kr. og starter allerede i efteråret 2014 og vil stå færdigt i 2016.

I udformningen af renoveringen vil Land+ have områdets særlige skønhed i højsædet. Således vil der blandt andet etableres et stisystem, der fører den besøgende rundt om havnepromenaden, som byder på både caféliv og specialbutikker. Ude ved fyret for enden af molen, kan den besøgende på en afskærmet udsigtsplatform lægge byen bag sig, og nyde den spektakulære udsigt udover det sydlige Kattegat, Æbelø og Samsø.

Lige adgang for alle
Der vil ligeledes ligges lagt vægt på at der skal være lige adgang for alle til områdets faciliteter, herunder både sommergæster, vinterbadere, voksne og børn. Der vil i renoveringen af området tænkes ekstraordinært på at handicappede, herunder kørestolsbrugere og gangbesværede, kan nyde området på samme vilkår som de øvrige besøgende.
Der vil derfor blandt andet etableres en rampe på østsiden af molen, der kan anvendes af alle besøgende.

Mod sydvest i havnebassinet overfor strandbugten skal det etableres et trappeanlæg, hvor besøgende i kajak kan lægge til og fra bro. Hermed vil man også skabe ny gennemgang for kajakroer, for at sikre deres færden i havneområdet.

For at promenaden kan benyttes så meget som muligt skal trafikken begrænses, og for at skabe aktivitet omkring hele moleområdet, bliver al gennemkørsel stoppet fra torvet og frem til Dampskibshuset. For at fastholde de besøgende ved havnepromenaden, skal det fremover kun være muligt enten at cykle eller at gå.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094