23948sdkhjf

Nyt liv til historisk perle

Efter en langvarig ombygning og modernisering er Valencia på Vesterbrogade i København genopstået som kursus- og mødecenter for hele advokatbranchen. Dreyers Fond og Dorte Mandrup Arkitekter står bag.
Efter flere end 125 år i skjul bag både forhus og mellembygninger er Valencia på Vesterbrogade 32 nu igen synlig for offentligheden. Den historiske bygning blev indviet af kong Frederik 7. i 1861 som ølhallen Thors Hal, og var siden dansehal og varieté helt frem til begyndelsen af 1980’erne.

Bygningen ejes af Dreyers Fond, der har udviklet det ambitiøse projekt i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter. Samarbejdet har ført til en revitalisering af den misligholdte og forfaldne bygning, hvor den gamle facade samtidig er fritlagt.

Oprindeligt stod ølhallen frit mod Vesterbrogade, men allerede omkring 1890 var hallen skjult af omkringliggende bygninger. Under renoveringen er blandt andet en mellembygning revet ned, så den gamle facade igen er synlig. Samtidig er der etableret et glasparti i forhuset på Vesterbrogade, så forbipasserende kan få et kig ind til den historiske facade, der er tegnet af Tivoli-arkitekten H.C. Stilling.

Den gamle ølhal fra 1861 er nu samlingspunkt og mødested for advokatbranchen. Samtidig er Danske Advokater flyttet ind i forhuset, hvor brancheorganisationens sekretariat fremover har sit domicil.

- Der er på sin vis tale om en af Københavns mest velbevarede og historiske hemmeligheder. Bygningen har ligget fuldstændig skjult bag andre bygninger og ejendomme og har på den måde været usynlig i mange, mange år. Det er én af de få tilbageværende oprindelige bygninger fra den tidlige udbygning af Vesterbro, som nu er moderniseret, så den fremstår som én af de mest attraktive ejendomme i området, siger Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

Rådgivere på projektet har været Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører A/S (konstruktioner) og JJ Byg A/S (installationer). Entreprenøren var oprindeligt Jönsson, men efter virksomhedens konkurs i november sidste år, blev projektet færdigbygget i fagentreprise.

Dreyers Fond er etableret i 1976 og driver en betydelig ejendomsvirksomhed. En væsentlig del af det opnåede overskud fra ejendomsvirksomheden investeres filantropisk i arkitektprojekter og udvikling af branchen i bred forstand samt det byggede miljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125