23948sdkhjf

Spektakulært kollegium samler de tekniske entrepriser

Nyt kollegium i Odense med 250 studenterboliger i tre forbundne 14-etagers bygninger bliver fyldt med tekniske løsninger leveret af GK Danmark.
Det nye kollegium til Syddansk Universitet i Odense tæller tre forbundne 14-etagers bygninger bygges med støtte fra A.P. Møller Fonden og skal med sin spektakulære arkitektur blive et markant vartegn for både Odense by og universitetet.

Læs mere: 14-etagers kollegium i Odense

Byggeriet, som er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller, skal opfylde kravene til Lavenergiklasse BR2020. Og de 250 studieboliger får glæde af VVS, ventilation, CTS og SD-anlæg leveret af GK Danmark, oplyser indeklimakoncernen.

Mange fordele med en entreprenør
- Det er selvsagt langt lettere at foretage en detaljeret koordinering af arbejdet og tidsplanerne når fagene ligger i eget hus. Det giver et godt arbejdsklima, og vil optimere processen både for bygherre og GK, siger afdelingschef i GK, Danmark Jacob Christensen, som ser mange fordele ved at have samlet de mange fag ét sted.

Det flerflaglige ser afdelingschefen også som en styrke i forhold til energikravene med BR 2020. Dette betyder både innovativ tilgang i valg af produkter og løsninger, som f.eks. varmegenvinding fra de studerendes brusebade. Men også i koordinering mellem fagene.

Koordinering sikrede besparelser
Denne fordel blev også udnyttet ved det indledende samspil med bygherren omkring besparelser i projektet:

- Det er dejligt med en ambitiøs bygherre i Mærsk Fonden, der ønsker at skubbe til udviklingen af bæredygtigt byggeri, siger afdelingschef Johnny Andersen i GK Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094