23948sdkhjf

SDUs nye perle blev indviet

Syddansk Universitets nye, spektakulære universitetsbygning i Kolding, som danner rammen om over 2.000 studerende og medarbejderes hverdag, blev officielt åbnet tirsdag den 16. september.
270 gæster var inviteret til åbningen af SDUs nye, trekantede universitetsbygning i Kolding. Blandt andet alle SDU’s medarbejdere i Kolding, Syddansk Universitets ledelse, Kolding Kommunes Byråd samt Bygningsstyrelsen og arkitektfirmaet Henning Larsen Architects.

Åbningens taler bar alle præg af stor beundring over den markante og smukke universitetsbygning. Men der blev også lagt vægt på det omdrejningspunkt, bygningen vil danne for Kolding som stærk uddannelses-by med design i centrum.

- Bygningen afspejler Koldings stærke engagement i design, og den centrale beliggenhed kan i sig selv være med til at tiltrække mange studerende og dygtige medarbejdere, sagde SDUs bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen.

Festen fortsætter
Efter talerne klippede SDU’s bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen, snoren, der var sat op for foden af den store trappe i bygningens centrale atrium.

Fejringen af den nye universitetsbygning er dog langt fra slut. Den 17. september er der åbent hus, hvor alle Kolding-borgere og andre interesserede kan komme inden for og blive vist rundt i den innovative bygning. Fredag den 18. september er der stor udendørs koncert ved en midlertidig scene lige uden for den nye bygning. Her vil flere tusinde studerende markere åbningen af SDU’s nye universitetsbygning

Fakta
Første spadestik til den nye universitetscampus i Kolding blev taget i maj 2012.

Universitetsbygningen i Kolding danner rammen om dagligdagen for over 2000 universitetsstuderende og medarbejde. Med sin centrale beliggenhed ved bymidte, banegård og havn vil SDU fremover være særdeles synligt i bybilledet.

Den centrale beliggenhed med blandt andet Kolding Designskole og International Business College Kolding som naboer, giver ligeledes rigtig gode forudsætninger for at styrke samarbejdet mellem byens uddannelsesinstitutioner.

Til en byggesum på cirka 280 millioner kroner er der i første omgang bygget 13.600 kvadratmeter af en helhedsplan, som yderligere omfatter en forskerpark og etape to af universitetsbyggeriet. SDU Kolding er det første universitetsbyggeri i Danmark, som opfylder de skrappe krav til energiforbrug i Bygningsreglementet 2015.
Læs mere om bygningen og se flere billeder fra indvielsen i Kolding
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094